"Er Srbijom" direktno do još dve nove destinacije

Autor:

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija zaključila je ugovor o lizingu za letelicu Bombardije CRJ-900 sa avio-kompanijom "Adrija ervejz" kako bi podržala razvoj svoje mreže linija.

3
A- A A+
avion, er srbija Foto: MONDO/Goran Sivački

Letelica ima 86 sedišta, a biće upošljena tokom letnje sezone u periodu najvećeg prometa između juna i septembra, što će omogućiti Er Srbiji da proširi svoju mrežu linija uspostavljanjem direktnih letova za Hamburg i Kijev. Kako je saopšteno je iz te kompanije, karte za Hamburg i Kijev su od danas u prodaji.

Pored toga, avion će biti raspoređen na postojećoj liniji između Beograda i Sofije, na kojoj sada leti turboelisni avion ATR, čime će se kapacitet sedišta povećati sa 66 na 86.

"Avion Bombardije CRJ-900 pruža odlične performanse i visok stepen udobnosti za putnike, a dobro se uklapa i u naše planove proširenja mreže linija tokom letnje sezone na još dve popularne evropske destinacije", rekao je generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić

Istorija saradnje "Er Srbije" sa avio-kompanijom "Ardrija ervejz" seže do 2010. godine, kada je njen prethodnik "Jat ervejz" uspostavio kod-šer saradnju sa slovenačkim avio-prevoznikom.

"Adrija ervejz" trenutno pridružuje svoju oznaku JP letovima koje "Er Srbija" obavlja između Beograda i Ljubljane, kao i letovima koji povezuju Beograd sa Atinom, Bukureštom i Sofijom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti