Ne varaju zbog seksa, nego...

Autor:

Bračni savetnik Geri Njumen objašnjava zašto muškarci varaju - ne zato što je druga žena pametnija ili seksepilnija, ne zbog seksa.

52
A- A A+

Njumen je među svojim klijentima koji su varali svoje žene i devojke sproveo istraživanje, kako bi došao do zaključka zašto muškarci varaju.

Uglavnom se smatra da pripadnici "jačeg" pola varaju zbog seksa, ali ovo će vas iznenaditi - 92 odsto muškaraca ne vara iz tog razloga!

Znaci da muškarac vara

Njumen kaže da su prvi znaci da muškarac vara ako van kuće provodi više vremena nego inače; ređe imate odnose; izbegava kontakt (ne javlja se na telefon...); kritikuje vas češće nego inače.

Prema mišljenju ovog bračnog savetnika, muškarci se upuštaju u afere kada u vezi ili braku nisu emotivno ispunjeni.

"Muškarci su mnogo emotivniji nego što mislite. Njima nije važan samo fizički izgled", kaže Njumen.

Pošto se 92 odsto muškaraca izjasnilo da ne varaju zbog seksa, objasnili su i koji su njihovi razlozi za upuštanje u afere. Najčešće varaju kada se u braku ili vezi osećaju usamljeno, odnosno kada im partnerka ne poklanja dovoljno pažnje. Sa druge strane, od ljubavnice dobijaju podršku, pažnju.

Žene sa kojima varaju svoje partnerke čine da se osećaju vrednim, cenjenim. "Muškarci vole da pobeđuju. Ako želite da se vaš muškarac oseća sigurnim u vezi, pružite mu osećaj pobede", savetuje Njumen.

Bračni savetnik naglašava da ne želi da se žene osećaju krivim kada ih partner vara jer poenta nije u tome ko je kriv. "Ključ je u tome da, ako radite određene stvari, vaša veza ili brak će biti bolji", kaže.

On naglašava da, kada je reč o aferama, "druge" žene nisu nužno ni lepše, ni seksepilnije.

"'Imao sam mnogo ljubavnica, nijedna nije bila lepša od moje žene', rekao mi je jedan klijent koji je neprestano varao svoju suprugu, ali nije želeo da se od nje razvede", objašnjava Njumen.

Od ispitanih muškaraca, 88 odsto njih kaže da ljubavnice nisu bile zgodnije od njihovih partnerki, a to im nije ni bilo važno jer nisu "tražili" aferu zarad seksa, već su osećali da ih partnerke ne cene dovoljno.

Drugim rečima, muškarci varaju kada su u braku ili vezi usamljeni, a sreću traže kod žena koje čine da se osećaju živim, voljenim, poštovanim.

Šta vi kažete, zašto muškarci varaju?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti