Šta doručkuju nutricionisti

Autor:

Kažu da je doručak najvažniji obrok, odnosno da ga nikako ne bi trebalo "preskakati". Evo šta nutricionisti jedu ujutru.

15
A- A A+

  Kajgana i voće

Nutricionista Džuli Apton dan počinje kajganom, komadom hleba na koji namaže puter od kikirikija, a uz to obavezno pojede i neku voćku i popije šolju čaja. "To je zdrav doručak, ali i brz jer ne zahteva dugu pripremu jela. Ovim namirnicama unesem između 20 i 25 grama proteina i na taj način smanjujem želju za grickalicama. Kao balans proteinima iz jaja, unesem ugljene hidrate iz banana i malo masti iz putera".

Zeleni smuti

Mešavina zelenog povrća, smrznutog šumskog voća, banane i vode je recept za dobar početak dana nutricioniste Kriste Menti.

"Smuti napitak od ovih sastojaka je sjajan način da unesem zdravo 'gorivo' u organizam. To mi daje energije i priprema moj organizam za zdrave namirnice koje unosim tokom dana", kaže Krista.

Ovsene pahuljice sa orasima

Ketrin Bruking dan voli da započne nečim slatkim, zato u posudu stavlja ovsene pahuljice, dodaje orase i malo meda ili braon šećera. "Kada to jedem za doručak, nemam želju da grickam između obroka. "Zasićene masti i zdravi ugljeni hidrati koje ovakav obrok sadrži napune me energijom", kaže Bruking.

Ovsene pahulje i čia seme

Nutricionista Alisa Ramzi za doručak jede ovsene pahuljice prelivene mlekom, uz malo oraha, čia semenki, svežeg voća i cimeta.

"Iz pahuljica unosim dovoljno hranljivih vlakana, zajedno sa mastima iz čia semenki i oraha, proteina iz mleka. Čia semenke naročito volim zbog toga što sadrže omega-3 masne kiseline", kaže Ramzi.

Puter od kikirikija i tost

Vandana Šet "gorivo" dobija tosta na koji maže puter od kikirikija, zatim stavi nekoliko kolutova banane i čia semenke. Nutricionista kaže da je ovakav obrok bogat zdravim mastima, proteinima i hranljivim vlaknima.

Tost, jaja i sir

Nutricionista Anđela Džin-Medou dan započinje tostom, jajima i komadom sira. "Lako se sprema i brzo vas napuni energijom," kaže Anđela.

Koji je vaš omiljen doručak?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti