• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Ko zavlači investitore, platiće iz džepa

Izvor Beta

Grad Beograd od danas je počeo da primenjuje Zakon o ulaganjima, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali na prvoj sednici Saveta za realizaciju projekata ulaganja od značaja za Grad Beograd.

  Grad Beograd danas počeo da primenjuje Zakon o ulaganjima Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Na prvoj sednici odlučeno je i da se unutar Kabineta gradonačelnika formira jedinica za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, saopšteno je posle sednice Saveta.

Obaveza po zakonu

Zakonom o ulaganjima, koji je usvojen krajem prošle godine, se izjadnačava status stranih i domaćih investitora, i propisuje niz obaveza jedinica lokalne samouprave prema ulagačima. Među tim obavezama je i određivanje jedinice za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, kao i posebno praćenje svakog ulaganja na nivou jedinice lokalne samouprave.

Mali je rekao i da će "na ovaj način, ulagači dolaziti do svih potrebnih informacija, isprava, dozvola i saglasnosti na jednom mestu" a "sa svima će biti zaključivani investicioni programi, kojima će se definisati šta su dužni da dostave od dokumentacije, i u kom roku će im se izdavati".

"Po zakonu, prema svim ulagačima se mora postupati hitno i sa pravom prvenstva, a odgovorna lica će biti novčano kažnjavana za svako probijanje rokova definisanih investicionim programima", rekao je on, saopštila je Gradska uprava.

Mali kaže i da će ovakav način rada gradskih vlasti Beograd učiniti još atraktivnijom investicionom destinacijom, i značajno doprineti poboljšanju investicione klime, "imajući u vidu postojeći investicioni portfolio Grada Beograda od preko 10 milijardi evra".

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bding

Prvi pasus znaci da su otvorili jos izmisljenih radnih mesta za svoje clanove..Zar ne pricamo sve vreme da nas je mnogo u administraciji a jos guramo..Sramota

special image