Dušan Tadić "precrtao" Radovana Ćurčića!

Autor:

Fudbaler Sautemptona neće igrati za nacionalni tim sve dok je selektor Radovan Ćurčić, o kojem je izrekao dosta teških reči.

175
A- A A+
dusan tadic, dušan tadić Foto: MN Press

Dušan Tadić više nije reprezentativac Srbije. Barem ne dok je selektor Radovan Ćurčić.

Vezista Sautemptona izjavio je agenciji Beta da je razočaran što se nije našao na selektorovom spisku igrača za martovske prijateljske utakmice protiv Poljske (u Poznanju 23. marta) i Estonije (u Talinu 29. marta).

Selektor je prilikom objave spiska rekao da je to "najbolje što Srbija ima", što je posebno pogodilo Tadića.

"Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi Engleske. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima", rekao je Tadić agenciji Beta.

"I još da saznam da nisam dovoljno dobar. Mislim da sam zaslužio da me neko pozove i kaže o čemu se radi. Jer, verujte, nema boljeg osećaja nego igrati za reprezentaciju. Ovaj način na koji se selektor Radovan Ćurčić ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje", dodao je on.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Groningema i Tventea potvrdno je odgovorio na pitanje da li ga je najviše pogodio odnos prema njemu.

"Tačno tako. Ovo je stvarno ružno. To je kukavički, ne pozvati nekoga ko je bio reprezentativac od 19. godine i reći mu o čemu se radi. Kada se neko tako ponaša prema meni, i kada me neko ne poštuje, ne mogu ni ja njega da poštujem i tu je kraj svakom poverenju među nama. Neću se odazivati na pozive u reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić", rekao je Tadić.

Ovaj 27-godišnjak je rekao da nikada do sada nije imao problema sa Ćurčićem, ali je ocenio da selektor nije dorastao tom zadatku.

"Nisam dosada imao problema sa Ćurčićem. Istina, mislim da on nije selektor koji je dorastao tome da vodi reprezentaciju. To se vidi u načinu na koji se ponaša pred utakmicu, na dan i tokom utakmice. Nažalost, on se plaši svoje sopstvene senke i strašljiv je, što se odražava na ekipu, pogotovo na mlađe igrače", rekao je Tadić.

On je priznao i da su igrači krivi za loše rezultate u poslednjim kvalifikacionim ciklusima.

"Mi fudbaleri snosimo veliki deo odgovornosti što nismo napravili dobre rezultate u prethodnim godinama. Ali, šta god da mislimo jedni o drugima u profesionalnom smislu, u ljudskom postoje stvari ispod kojih se ne ide, a to je da treba pozvati nekoga i reći mu o čemu se radi. A ako nekome želiš dobro, ne govoriš javno da on nije dovoljno dobar za reprezentaciju, pogotovo ako računaš na njega u budućnosti. Već ga pozoveš telefonom i kažeš šta misliš. Kada je neko loš prema tebi, nemaš razlog da ti budeš dobar prema njemu. Ali nije počelo od mene", rekao je Tadić.

Igrač sedmoplasiranog tima Premijer lige, koji i dalje ima šanse da se plasira u Ligu šampiona, rekao je da misli da Srbija sa Ćurčićem neće "ništa uraditi".

"Voleo bih da je drugačije, ali mislim da mi sa Radovanom Ćurčićem nećemo ništa uraditi, jer je stvar u tome da neko ko nije vodio vrhunski tim, ekipu koja ide na titule, nema ni potencijal, ni autoritet, ni znanje da vodi reprezentaciju u pobede. Imamo toliko dobrih trenera a vodi nas čovek koji je u više navrata bio rezervno i privremeno rešenje. Sa ljudima za epizodne uloge ne možeš igrati na velikoj sceni. Naravno, njemu i ekipi želim sve najbolje", rekao je on.

Dušan Tadić je objasnio da je neobično oštre reči izgovorio jer nije mogao da ćuti i istakao je da se problemi nacionalnog tima neće rešiti ako se otvoreno ne razgovara o njima.

"Ne mogu da ćutim o ovome. Mislim da je vreme da ne prećutkujemo probleme koje imamo i da otvoreno pričamo o tome. Rekao sam šta sam imao i neko vreme neću pričati o ovome. Posvetiću se radu u klubu, trudiću se da budem još bolji i nametnem se sledećem selektoru", rekao je Tadić.

Dušan Tadić je debitovao za reprezentaciju Srbije u meču protiv Poljske 2008. godine, a reprezentativnu karijeru privremeno završava pred još jednu utakmicu sa Poljskom. Do sada je zabeležio 35 nastupa za nacionalni tim i dao je šest golova.

Sve vesti