Evo zašto vam se piški noću

Autor:

Svima se to desilo: taman ste legli u krevet, lepo se ušuškali, a onda vam se odjednom piški? Ako vam se to često dešava, evo koji su mogući uzroci i rešenja.

0
A- A A+

  Nekima se povremeno dešava da osete potrebu za mokrenjem usred noći, i to je najčešće jer su popili dosta tečnosti pred spavanje.

Međutim, mnogi ljudi se gotovo svake noći bude da bi otišli u toalet, i u takvim slučajevima je najčešće reč o nikturiji - stanju koje podrazumeva često mokrenje noću. Stanje se pogoršava kako starimo, a problem najčešće pogađa muškarce.

Mogući uzroci za ovo stanje su diuretici, polno prenosive bolesti, dijabetes, ali i unošenje previše tečnosti pred spavanje.

Stručnjaci preporučuju da, ako imate ovaj problem, ne pijete tečnost nekoliko sati pred spavanje - ali unosite dosta tečnosti tokom dana.

Takođe, lekari preporučuju da nekoliko dana zapisujete šta ste sve popili,kako biste videli da li postoji neki "obrazac", odnosno šta konkretno uzrokuje noćno mokrenje.

Ukoliko patite od nikturije, preporučljivo je da izbegavate ili smanjite količinu kofeinskih napitaka.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti