MONDO/Agencije

OSVETA ISIS: Belgija šalje bombardere u Siriju

Belgija će ponovo uputiti lovce "f-16" protiv ekstremističke Islamske države, izjavio je danas premijer Šarl Mišel, potvrdivši da će njegova zemlja učestvovati u vazdušnim napadima koalicije predvođene SAD.

5
A- A A+

"U okviru sporazuma sa Holandijom, ponovo ćemo pokrenuti misiju, imaćemo o tome debatu u parlamentu i vlada će odlučiti da li postoji mogućnost proširenja te misije", rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, preneo je Sputnjik.

ČETVORE OČI NA ULAZIMA U NUKLEARNE ELEKTRANE

Belgijska Savezna agencija za nuklearni nadzor privremeno je oduzela delu zaposlenih bedževe za ulaz u nuklearne elektrane, zbog opasnosti da bi nuklearke u toj zemlji mogle da se nađu na meti terorista.

Portparolka nuklearne agencije Nel Šerlink izjavila je danas da "su u poslednjih nekoliko dana pojedini ljudi sprečeni da uđu u nuklearne komplekse".

Šerlik je dodala da takav potez "nije nužno povezan sa terorističkim napadima u Briselu".

Prema njenim rečima, povlačenje bedževa za ulaz u zgrade obično traje nekoliko nedelja i zasniva se na informacijama bezbednosnih službi i policije, ali i na tome da li osoba koja želi da uđe u nuklearni kompleks ima krivični dosije.

Ona nije želela da precizira za koliko je radnika ulaz u nuklearne elektrane privremeno zabranjen.


Povezano

Sve vesti