mondo.rs,MONDO/Agencije

Brisel: Terorista držao ženu i dete kao taoce

U današnjoj velikoj policijskoj operaciji u briselskom kraju Skarbek ranjen je i uhapšen terorista koji je kod sebe imao eksploziv. Terorista držao ženu i dete kao taoce.

14
A- A A+

Terorista koji je upucan u nogu i uhapšen prilikom današnje velike policijske operacije u briselskom kvartu Sharbek, držao je pre hapšenja kao taoce ženu i dete koji su se zatekli na stanici gradskog prevoza, navodi se na sajtu lista "Libr belžik" koji se poziva na neimenovanog svedoka.

Prvi čovek Skarbeka Bernard Klerfajt je kazao da je uhapšeni bio povezan i sa terorističkim napadima u utorak u Briselu i sa sprečenim napadom u blizini Pariza koji je osujećen juče.

Klerfajt je kazao da su tri eksplozije koje su se čule tokom policijske akcije bile kontrolisane. Jedan od svedoka rekao je za televiziju RTL da je policija prišla osumnjičenom na autobuskoj stanici i zatražila da skine jaknu, kako bi proverili da nema eksploziv vezan oko struka.

U briselskom kvartu Skarbek danas je u toku bila velika operacija policije, a belgijski državni mediji su javili da su se tokom akcije čule tri eksplozije i svedoci naveli da je bilo pucnjeva iz vatrenog oružja, prenosi AP.

Rojters navodi da je operacija povezana sa jučerašnjim hapšenjem teroriste u Francuskoj koji je spremao napad u toj zemlji.

OVDE  pročitajte opširnije o danšanjoj akciji.

Povezano

Sve vesti