Lažni med je svuda prisutan, ali šta možemo da učinimo da ga makar prepoznamo?

Za početak, ako se med koji ste kupili ne "kristalizuje" tokom vremena, velike su šanse da je pun aditiva, jer se čist med kristalizuje ako dugo stoji ili kada se drži u frižideru.

Čitajte etikete - uvek obratite pažnju na to šta piše na deklaraciji na ambalaži, pa ako sadrži glukozu ili koncentrat sirupa fruktoze, preskočite ga.

U času s vodom stavite nekoliko kapi joda, a nakon toga dodajte malo meda. Znaćete da je med lažan i da sadrži namirnice poput brašna, ako voda postane plave boje.

U čašu vode s medom dodajte par kapi sirćeta. Ako se stvori pena, med koji ste planirali da jedete sadrži gips!

Zapalite med uz pomoć upaljača ili šibice, a ako krene da gori to znači da je čist.

Stavite kašiku meda u čašu s vodom. U slučaju da se med na razloži, to znači da je čist. Lažan med ili med lošeg kvaliteta se razlaže u vodi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.