Zoran Njeguš pušten na slobodu

Autor:

Bivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš, koji je uhapšen u akciji "Skener", pušten je na slobodu.

5
A- A A+

Zoran Njeguš Foto: MN Press Zoran Njeguš


Njeguš je danas pušten iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu u Specijalnom sudu u Ustaničkoj, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Njemu je pritvor 19. marta bio određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

Tada je pritvor određen i Draginji Bajić, Nemanji Obradoviću, Nebojši Đokiću.

Pritvor nije određen za osumnjičenog Radeta Stakića, jer ga tužilaštvo nije predložilo.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je još jedno lice koje je državljanin BiH, a koji ce u daljem toku postupka biti saslušan, saopštilo je ranije Tužilaštvo.

Nakon njegovog hapšenja Njeguša i još 45 osoba u akciji "Skener" unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da se u slučaju Njeguš sumnja na krivično delo pranja novca od narkotika u iznosu od 2.350.000 evra.

Stefanović, međutim, tada nije hteo da komentariše navode medija da li je u pitanju novac Darka Šarića, ali je dodao da je policija na dobrom putu da utvrdi "šta se sve nalazi iza toga".

Prema navodima krivične prijave, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od početka 2007. godine do dana podnošenja krivične prijave, sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su znajući za činjenicu da se protiv Vitomira Bajića, koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011, vodi krivični postupak i da je u bekstvu za delo organizovanog kriminala u toj državi, u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac koji potiče od krivičnog dela u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru kao i u kupovinu udela u privrednom društvu "Parket planet" D.O.O. u mestu Krnješevci (SO Stara Pazova).

Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom drustvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000,00 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, ni pokojni Vitomir Bajić, a ni lica obuhvaćena krivičnom prijavom nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

U akciji "Skener" uhapšeno je  46 osoba, među kojima i saobraćajni policajci, radnica PIO fonda, sudija za prekšaje.NNNN

Povezano

Sve vesti