• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz "Montevidea" na Mundijal u Moskvu!

Izvor mondo.rs

Glumci koji su se proslavili glumeći fudbalere u filmu "Montevideo, Bog te video" imaće prilike da pokažu svoje fudbalsko znanje na međunarodnom turniru u Moskvi. Pomagaće im Niša Saveljić i Albert Nađ.

 Srpska fudbalsko-umetnička reprezentacija na SP u Moskvi Izvor: MN Press/arhiva

Miloš Biković, Viktor Savić, Aleksandar Radojičić i Andrija Kuzmanović bili su filmske reinkarnacije "Tirketa", "Milutinca" "Balerine" i golmana Milovana Jakšića, fudbalera koji su proneli slavu srpskog i jugoslovenskog fudbala.

Njih četvorica će, uz još jedan broj srpskih umetnika, ali i bivših fudbalera, imati priliku da pokažu svoje fudbalsko znanje i veštinu na međunarodnom turniru u Moskvi, tačnije na 6. Svetskom prvenstvu za umetnike "Art Football" od 27. maja do 5. juna.

Uz njih, srpsku "fudbalsko-umetničku" reprezentaciju činiće i glumci Dragan Bjelogrlić, Ivan Jevtović, muzičari/pevači/reperi Bane Lalić, Dalibor Andonov Gru, Marko Đurovski, a u nacionalnom timu biće i dvojica bivših fudbalera Partizana Niša Saveljić i Albert Nađ.

Na takmičenju u Moskvi učestvovaće timovi iz 16 zemalja, a pravo učešća imaju glumci, muzičari, plesači i ostale osobe sa profesionalnim pozivom iz sfere umetnosti. Svaka ekipa ima pravo da u sastav registruje i tri bivša profesionalna fudbalera.

Ekipe će biti podeljene u četiri grupe, a žreb će biti 6. aprila u Moskvi.

Srpski tim PRVI put učestvuje na ovom takmičenju, koje ima i humanitarni karakter.

Izvor: MN Press/arhiva




Konferencija za novinare bila je proktana šalama.

Viktor Savić je citirao čelnike Fudbalskog saveza Srbije: "Bitno je da je atmosfera u ekipi sjajna", a Andrija Kuzmanović se nadovezao: "Ozbiljno se pripremamo da se ne obrukamo. Treninzi su počeli već koliko... sinoć!".

Zajednička želja svih je: "Samo da budemo sa Italijanima u grupi!".

"Imamo želju, to je najvažnije... Ma, kad budemo videli Nemce, Japance... koga već na terenu, ima da kidamo", poručio je Viktor Savić aka "Milutinac".

Upitani da li su u kondiciji, Savić, Radojičić, Kuzmanović i Bane Lalić su prasnuli u smeh i uglas odgovorili: "Bićemo!".

Međunarodni fudbalski i muzički festival "Art fudbal (Art - football)" osmišljen je i organizovan  prvi put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja u podršci ideja humanosti i dobrote. Održava se u okviru projekta "Pod zastavom plemenitosti (Under the Flag of Kindness)" sa ciljem da se prikupe sredstva koja garantuju lečenje teško bolesne dece.

Projekat "Umetnost fudbala" zasnovan je na koncepciji fudbala kako bi se  poznati umetnici iz raznih zemalja okupili ne samo da igraju jedni protiv drugih na fudbalskom terenu već i da bi prikazali svoj umetnički talenat.

Srpski tim će održati i muzički koncertni program jedan dan festivala, a plan je i da srpska delegacija poseti dečije sirotište.

Srpska fudbalska umetnička reprezentacija će u saradnji sa FK Voždovac i "Stadion Shopping  Center“ trenirati na krovu tržnog centra, a takođe je u planu da na tom stadionu bude odigrana pripremna utakmica sa odgovarajućom umetničkom selekcijom Nemačke pre putovanja ekipe u Moskvu.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Filip

Ovo su oni turniri gde su rezultati 6:0, 1:5 itd... nemači pojma bez kondicije protiv onih koji znaju nešto bar i imaju kondiciju :)

Milos

Većih glumaca od A reprezentativaca nema!

antibot

Još kad bi bilo prenosa.....

SERIJE