• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI PUT: Srbijagas profitabilna kompanija

Izvor Tanjug

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da je prvi put u svojoj istoriji Srbijagas uspešna i profitabilna kompanija, a ne socijalna ustanova koja brine o svima osim o sebi.

"Čim su mi dozvolili da uvedem elementarne ekonomske kriterijume u poslovanje Srbijagasa, sve je došlo na svoje. Biće da sam ja to i pre umeo", rekao je Bajatović u intervjuu "Nedeljniku".

Razmišlja da tuži"klevet nike"

Komentarišući navode da je uvek na spisku političara koji primaju najviše plata i imaju najviše funkcija, Bajatović kaže da je posle silnih optužbi Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da su sve njegove funkcije i prihodi u skladu sa zakonom i da ne postoji nikakav sukob interesa. "Razmišljam da sada tužim sve koji su me napadali i kreirali u javnosti sliku o meni kao najbahatijem političaru Srbije i da novac od silnih uvreda moje časti i tih laži dam u humanitarne svrhe, kao što godinama dajem od svojih mesečnih primanja", rekao je Bajatović.

Bajatović je rekao da je Srbijagas prodavao gas upola jeftinije nego što je nabavljan, dok najveći dužnici, preduzeća u restrukturiranju, nisu bili u obavezi da bilo šta plaćaju i istakao da je to bila državna, a ne njegova politika.

"Stavili su me na stub srama onog momenta kada sam počeo da isključujem neredovne platiše, napadajući me da želim da ostavim bez grejanja bolnice, škole i obdaništa, privredu... Nema za šta im nisam bio kriv. Međutim, čim su mi dozvolili da uvedem elementarne ekonomske kriterijume u poslovanje Srbijagasa, sve je došlo na svoje", rekao je Bajatović.

Upitan može li Srbija da se osloni na Rusiju kad je reč o energetskoj budućnosti, Bajatović je rekao da čak i oni koji zagovaraju stav da Srbija treba da prestane da se energetski oslanja na Rusiju ne slažu oko toga da li je naša šansa američki gas od uljnih škriljaca ili katarski ili azerbejdžanski gas.

On je istakao da je strateško partnerstvo Srbijagasa i ruskog Gazproma garant sigurnog i povoljnog snabdevanja plavim energentom.

Naveo je da je alternativno snabdevanje gasom ograničeno i daleko skuplje, a da je najveći paradoks da je Evropa, dok je gušila i uništavala "Južni tok", istovremeno planirala "Severni tok 2".

"Tako da ćemo ruski gas dobijati isključivo preko Zapada. Niko ne zna šta će se u najbližoj budućnosti dešavati u Ukrajini i kad će buknuti novi gasni ili hladni rat. I Sirija je bila deo tog scenarija", dodao je Bajatović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kell

Da čim postoji naznaka da će da ga smene on (Bajatović) izlazi u medije sa besmislicom "Srbijagas profitabilno preduzeće"... lol

special image