Beta

Pjongjang i zvanično blokira Facebook, Twitter...

Autor:

Severna Koreja je zvanično saopštila da je blokirala Facebook, Youtube, Twitter i južnokorejske vebsajtove.

2
A- A A+
tviter,no-tviter ,zabrana,twitter Foto: Ilustracija MONDO

U saopštenju Ministarstva za poštu i telekomunikacije navodi se da su "antirepublički vebsajtovi za lažnu propagandu, seksualni i vebsajtovi za odrasle" blokirani, zajedno sa sajtovima Youtube,Facebook, Twitter, Glas Amerike i sajtovima južnokorejskih medija.

Saopštenje je objavljeno na glavnom mobilnom operateru Koriolink i drugim mestima dostupnim korisnicima interneta.

Pristup tim sajtovima je neformalno blokiran već mesecima.

Malo stanovnika Severne Koreje ima pristup internetu i oni uglavnom mogu da vide mrežu koju kontroliše vlada. Stranci koji borave u zemlji su ranije mogli slobodno da pretražuju internet, ali danas ovim sajtovima nije moglo da se pristupi u Pjongjangu.

PONOVO ISPALJEN PROJEKTIL U MORE

Južnokorejski Generalštab saopštio je da je Severna Koreja jutros ispalila raketu kratkog dometa u more, saopštivši da je u pitanju raketa zemlja-vazduh i da je ispaljena s istočne obale.

Drugi detalji nisu saopšteni.

Reč je o poslednjem u nizu lansiranja koje je Severna Koreja izvela kao odgovor na vojne vežbe SAD i Južne Koreje koje su u toku, navodi AP.

Pjongjang te vežbe smatra probom invazije na Severnu Koreju.

Severna Koreja je ispalila raketu samo nekoliko sati pošto su lideri SAD, Južne Koreja i Japana upozorili Pjongjang da će mu biti uvedene oštrije sankcije ako nastavi s provokacijama novim raketnim i nuklearnim probama.

Povezano

Sve vesti