OVAKO će izgledati Kalenić pijaca (FOTO)

Autor:

Jedan od simbola starog Beograda, Kalenić pijaca, dobiće za dve godine novi izgled. Radovi su počeli, a objavljene su i fotografije projekta.

23
A- A A+

O uređenju pijace danas je govorio gradski menadžer Goran Vesić, koji je izjavio da je gradske vlasti na akciju podstakla peticija 4.000 građana.

Kalenić pijaca ove godine navršava 90 godina od osnivanja, a "rekonstrukcija pijace, koja je počela da radi 1926. godine, obećavana je decenijama unazad", rekao je Vesić za Pink, a preneo "Beoinfo".

"Rekonstrukcija će trajati dve godine, imaće garažu za 200 mesta, zatvorena hala biće rekonstruisana, biće urađen novi zatvoreni deo, a otvoreni će takođe biti rekonstruisan. Radiće se u četiri faze jer je važno da pijaca sve vreme radi, da se očuva kao ambijentalna celina i u prvoj fazi koju smo počeli prošle nedelje uređujemo lokale. Posle toga na redu je hala, prostor između dve kapije i onda otvoreni deo i garaža. Uporedo ćemo raditi rekonstrukciju Njegoševeulice kao pešačke zone sa podzemnim garažama, a deo između Kursuline i Maksima Gorkog biće pretvoren u pjacetu", rekao je Vesić.

Da li vam se dopada budući izgled pijace?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti