• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Železara će biti sjajna vest za Srbiju

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić danas je izjavio da će ugovor o prodaji Železare kineskom partneru biti najveća stvar koja se Srbiji dogodila u poslednjoj deceniji.



To nam priznaju i oni koji nas ne vole, rekao je Vučić na predizbornom mitingu svoje partije SNS u Pančevu, dodajući da se nada da ćemo ugovor potpisati u narednim danima.

Više o tome sutra

"Verujte, biće dobre vesti, sutra ću govoriti o tome i sve vas sutra vodim na ručak", rekao je ranije premijer, u prolazu sa otvaranja takmičenja na FON-u, novinarima, koji su mu dobacili pitanje o tome sta se dešava sa privatizacijom smederevske čeličane.

"A znate sta piše u ugovoru, piše da će Kinezi investirati u dve godine 980 miliona dolara: Znate li šta to znači za našu zemlju", zapitao je Vučić.

Ali, dodao je, neko je morao da ima vere i snage, morao je da ide u Kinu tri puta, da prima Kineze 20 puta, i to se konačno isplatilo i "rešili smo Železaru koju su oni zatvorili, a koja je bila ponos Srbije".

U Ministarstvu privrede u međuvremenu je otvorena ponuda kineske kompanije Hbis, koja se jedina javila na tender za privatizaciju Železare i otkupila dokumentaciju. Kako javljaju beogradski mediji, ponuda "Hbisa" za prodaju smederevske čeličane je prihvaćena.

Ranije, 1. aprila, tročlana komisija je proverila da li prijava sadrži sve što je bilo propisano uredbom i uputstvom za ponuđače za privatizaciju Železare i preporučila da se prijava kineske kompanije odobri i pristupi otvaranju ponude.

Ukoliko Komisija ustanovi da je finansijska ponuda u skladu sa javnim pozivom, jedini ponuđač će biti proglašen kupcem.

Nezvanično, "Hbis" je ponudio 46 miliona evra za kupovinu Železare.

Komentari 86

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djoka

"Ajde Jano kuću da prodamo, Ajde Jano, ajde dušo kuću da prodamo Da prodamo Jano dušo, Samo da igramo."

Marko Marko

Privatizacija usred kampanje, stara fora da se ljudi obmane pred izbore.

Cevap

A od koje to premijerske plate vodis novinare na cevape,ruckove,Babic casti sampanjac na otvaranju buvljaka u Sd,Mihajlovicka od ministarske plate slavi slavu u elitnom restoranu.E narode srpski,marvo,eto nam ih jos 4 godine,za bolje i nismo

special image