MONDO/Tanjug

"Za Vukovar" slučajno protiv Zvezde

Autor:

Direktor Cedevite izjavio je da ne postoji namera da se pred meč 14. kola Top 16 faze Evrolige uvredi gost iz Beograda.

7
A- A A+

Odluka da sav prihod od ulaznica za utakmicu Cedevita - Crvena zvezda (petak, 19.00) ide za obnovu vodotornja u Vukovaru, koji je stradao tokom ratnih dejstava početkom 90-ih, nije sračunata da provocira ili vređa crveno-bele i njihove navijače, već ima isključivo humanitarni karakter, tvrdi direktor Cedevite Davor Užbinec.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović potvrdio je da je srpski šampion prijavio Cedevitu Evroligi zbog, kako je naveo, neprimerene provokacije.

"Akcija je humanitarnog karaktera. Ove godine smo odlučili da odigramo jednu utakmicu u dobrotvorne svrhe i slučajno se dogodilo da to bude protiv Zvezde. Mogla je da bude protiv bilo koga", rekao je Užbinec, a prenosi HRT.

Iz zagrebačkog kluba poručuju da su u Zvezdi pogrešno shvatili akciju i ističu da imaju dobre sportske odnose.

"Od Crvene zvezde smo uvek imali dobar prijem. Na utakmici Evrolige nije bilo tako dobro, bilo je raznih vređanja na nacionalnoj osnovi, a mi ih nikad nismo tako dočekali".

"Upoznaćemo ih sa našom namerom i mislimo da ne bi trebalo da bude nikakvih problema",
zaključio je Užbinec.

Utakmica poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige neće imati većeg takmičarskog značaja, jer je Zvezda (7-6) obezbedila plasman u četvrtfinale sa četvrtog mesta u grupi, dok je Cedevita (3-10) odavno bez šansi da uradi nešto više.

Naravno, nije "za baciti" premija od 35.000 evra, sa koliko Evroliga nagrađuje svaku pobedu u ovom delu takmičenja.

Povezano

Sve vesti