Futsal reprezentacija Srbije otputovala je u Lisabon gde je sutra očekuje revanš meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji.

Izabranici selektora Ace Kovačevića imaće težak zadatak da nadoknade minus iz prvog susreta u Beogradu (1:2).

"Stvorili smo u Beogradu veliki broj prilika, zaslužili verovatno bolji rezultat od ostvarenog, ali bez obzira na tu činjenicu tražimo svoju šansu u Lisabonu", izjavio je selektor Aca Kovačević.

Uprkos ne baš povoljnom rezultatu, optimizam ne manjka u redovima "orlova", jer su na minulom Evropskom prvenstvu srpski futsaleri slavili su u duelu protiv Rikardinja i društva.

"Da li je moguće da ih iznenadimo? Zašto da ne!? Oni, istina, sada imaju prednost domaćeg terena, ali dobro se poznajemo. Pokazalo se u našim duelima da odlučuju nijanse, verujem da će i sada biti tako", dodao je selektor Srbije.

Hendikep za selekciju Srbije je to što neće igrati u najjačem sastavu u Lisabonu. Zbog bolesti će izostati Miloš Simić.

"To je stvarno problem za nas. Miloš je imao veoma visoku temperaturu poslednjih dana. U jednom trenutku smo mislili da će moći da nam se priključi, ali je veoma iscrpljen i malaksao, da nije bio u stanju da sam ode kući, nego je otac došao po njega u Rim... Situacija je teška i mnogo toga se menja jer je Simić važan šraf u reprezentaciji, ali moramo da zbijemo redove i pokušamo da nadomestimo njegov izostanak", poručio je Kovačević iz Lisabona.

Svetsko prvenstvo u Kolumbiji, na kome će učestvovati 24 selekcije, od kojih sedam iz Evrope, održava se od 10. septembra do 1. oktobra.