Marko Nikolić vređao svog igrača na rasnoj osnovi!

Autor:

"Bura" u Sloveniji posle izjave srpskog trenera upućene nigerijskom fudbaleru.

30
A- A A+
Marko Nikolić, Olimpija Foto: MN Press

Golom u nadoknadi utakmice, fudbaleri Olimpije izborili su remi 1:1 protiv Zavrča i nastavili da koračaju ka titulu u prvenstvu Slovenije.

Klub iz Ljubljane trenutno ima dva boda više od drugoplasiranog Maribora, ali atmosfera u ekipi poljuljana je posle rasističke izjave trenera Marka Nikolića.

Bivši strateg Partizana bio je besan na strelca izjednačujućeg gola Blesinga Elkea, pošto je Nigerijac predugo proslavljao pogodak, umesto da je odmah otrčao ka centru i sačuvao timu vreme da možda dođe i do pobede.

"Idiote crni", prodrao se Nikolić kraj aut-linije, a na njegu žalost, to su zabeležile kamere, pa se posle utakmice podigla velika prašina u Sloveniji.

Izvor: YouTubeNikoliću je, navodno, pretio i otkaz, međutim, predsednik Olimpije Milan Mandarić je "smirio strasti" i demantovao tako nešto.

I srpski trener se izvinio zbog rasističkog komentara.

"Želim da se izvinim svima - predsedniku, sportskom direktoru, Blesingu Elkeu i navijačima Olimpije za moj nepažljiv ispad, koji je zvučao veoma neukusno i vredno svake osude. Tako nešto mi se do sada nije dogodilo u karijeri i siguran sam da se neće ponoviti. U mojoj izjavi nije bilo nikakve rasističke poruke. Ja sam se i zalagao za dolazak nekih stranih igrača, a kroz karijeru sam sarađivao sa mnogim igračima koji dolaze sa drugih kontinenata. Uvek sam se zalagao za maksimalno poštovanje različitosti", poručio je Nikolić.

Povezano

Sve vesti