Evo ko će svirati na otvaranju Taša

Stadion Tašmajdan u Beogradu biće otvoren 22. aprila nakon petogodišnje rekonstrukcije u koju je uloženo oko 550 miliona dinara, najavljeno je danas.

8
A- A A+
taš, stadion tašmajdan, obnova, radovi, rekonstrukcija, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Na svečanom otvaranju stadiona, zakazanom za 19 časova, nastupiće rok bendovi - Riblja čorba, Van Gog, Piloti, Galija, Električni orgazam, kao i hor Čarolija.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da se karte za koncert mogu kupiti po ceni od 100 dinara na biletarnici Sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan i da je prihod od karata namenjen Prihvatilištu za decu sa ulice.


"Stadion koji je deo sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan je kultno mesto koje pamte generacije Beograđana i na ovaj način pokušaćemo da vratimo stari sjaj Tašu", rekao je on.

Mali je dodao da iako Beograd ima Kombank Arenu, halu Pionir i Centar "Sava" "nijedan od tih objekata nema tu emociju, šarm i osećaj posebnosti kakav ima Tašmajdan".

Direktor Sportsko-rekreativnog centra "Tašmajdan" Milan Novović rekao je da je renovirani stadion bezbedan, funkcionalan i izgleda prelepo.

Prema njegovim rečima, stadion nakon rekonstrukcije može da primi 10.500 ljudi.

Radovi na obnovi stadiona Tašmajdan, koji od 2004. godine nije u funkciji, započeti su u septembru 2011. godine.

Izgradnja stadiona započeta je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu, a svečano je otvoren 1954. godine.

Povezano

Sve vesti