• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozvani ste na svadbu 21. maja!

Izvor mondo.rs

U 13. Noći muzeja videćemo kako je mlada spremila miraz, ko je pozvan na venčanje, koliko je mladoženja platio mladu, ali stvarno!

 Noć muzeja 21. maja

Trinaesti put za redom jedna majska subota vam neće dati da spavate! U više od 40 gradova u Srbiji 21. maja od 17 časova, pa do jedan sat iza ponoći biće održana 13, "baksuzna" Noć muzeja u kojoj će posetioci videti revolucionarni izum Nikole Tesle, prošetati hodnicima najstarije psihijatrijske bolnice na Balkanu, ali i ... prisustvovati pravoj svadbi!

Obrenovac će prikazati svadbene običaje iz ovog kraja od početka 20. veka do naših dana kroz raznorazna dokumenta, pozivnice, čestitke, miraze, fijakere i sve ostalo što prati jedno ovakvo veselje, a onda:

"Mislimo da ćemo u biblioteci Vlada Aksentijević organizovati i pravo venčanje", rekao nam je zaposleni u ovoj ustanovi Aleksandar Popović, a onda pokazao i kako izgleda delić izložbe.

"Ovo je originalna pozivnica iz 1937. godine, koja se slala poštom, za razliku od onih objavljivanim u novinama i tek delić izložbe koji će biti prikazan u Obrenovcu".

Popović je MONDU tada pokazao i delić devojačke spreme - platno s vezom.

"Ne gledate platno kako treba", rekao nam je Popović, a onda ga okrenuo naopačke. "Vidite? Mora da se vidi i da je naličje izveženo do savršenstva, baš kao i lice".

Ukoliko želite da posetite Obrenovac, znajte da ćete prisustvovati venčanju kao svat, bićete okićeni ruzmarinom (kovertu ne morate da nosite), a ukoliko niste za gledanje mlade, posetite ...

Beograd!

U Beogradu će ove godine filmofili krenuti na putovanje kroz istoriju sedme umetnosti ispričanu iz ugla najpoznatijih filmskih plavuša, premijerno će biti izložen jedan od Teslinih revolucionarnih izuma neposredno povezanih sa lečenjem i medicinom, a posebna počast biće odata Petru Kočiću, našem čuvenom piscu koji je preminuo pre sto godina i u to u Doktorovoj kuli, najstarijoj psihijatrijskoj bolnici na Balkanu.

Šabac!

Šabac u Noći muzeja obeležava 200 godina od dolaska Jevrema Obrenovića, pod čijim uticajem je ovaj grad poprimio izgled evropske varoši i postao prvi grad u Srbiji u koji je stigao jedan klavir i u kojem je zastakljen prvi prozor ...

Pančevo!

Pančevo otvara deo kompleksa Stare Vajfertove pivare iz 1722. godine i postavlja vam zagonetku čijim ćete rešavanjem otkriti tajnu Vajferta.

Prijatelj 13. Noći muzeja je mts, koja je sponzor manifestacije 11. godinu za redom.

Kompletan program pogledajte OVDE.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE