Postoji bolji način za pranje ruku od uobičajenog

Autor:

Radite to nekoliko puta dnevno, ali - da li to radite dobro?

3
A- A A+

  Nema tu neke velike filozofije - pokvasite ruke, uzmete sapun, istrljate, isperete i sve to traje oko 20 sekundi. Ali, ako vam kažemo da na taj način smanjite količinu bakterija za samo šest odsto, a postoji način da ih smanjite za 21 odsto?

Posmatrajući način na koji lekari, tehničari i medicinske sestre peru ruke, naučnici sa Univerziteta u Škotskoj došli su do zaključka da pranje ruku u šest koraka ima najviše efekta jer smanjuje količinu bakterija za 21 odsto.

Prvi korak podrazumeva nanošenje sapuna na ruke. Zatim sledi trljanje nadlanice, prstiju sa "zadnje" strane, predela između prstiju, a zatim trljanje palca jedne i druge ruke, a na kraju trljanje dlanova.

Na ovaj način se ukloni najviše bakterija sa ruku, ali pranje ruku na ovaj način traje duže - oko 42,5 sekundi. Ipak, to je dobro potrošenih četrdesetak sekundi, zar ne?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti