• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10 dogodine, kanalizacija do 2020.

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je danas da će u 2017. godini Kragujevac biti povezan s Koridorom 10,

Za Kragujevac i celu Srbiju značajna je konekcija Kragujevca sa Koridorom 10. Puštamo deonicu auto – puta Kragujevac - Batočina u dužini od šest kilometara, a Kragujevac će 2017. konačno da se poveže sa Koridorom 10, rekla je Mihajlović u Kragujevcu.

Do tada bi konačno trebalo izgraditi i preostalih 14,7 kilometara autoputa, koji treba da obezbedi brži i efikasniji prilaz šleperima sa delovima fabrici automobila u Kragujevcu.

Ona je danas sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem obišla ključnu saobraćajnicu koja kroz centar grada vodi prema kompaniji Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija i kružne tokove u gradu.

Mihajlović je najavila da je u planu i obnova pruge Lapovo - Kraljevo, krajem 2016. godine, kao i elektrifikacija te pruge u 2017. godini.

Prilikom potpisivanja ugovora o formiranju zajedničke kompanije sa Fijatom, država Srbija se obavezala da izgradi autoput Kragujevac - Koridor 10, modernizuje prugu

Kragujevac - Lapovo i južnu zaobilaznicu oko Kragujevca.

Rokovi za te infrastrukturne objekte su odavno istekli, a te odredbe ugovora ostale su samo mrtvo slovo na papiru.

PROBLEMI KRUŠEVCA SA OTPADOM

Ministara je danas obišla i Kruševac. Kruševački Vodovod i kompanija Aktor za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečćavanje otpadnih voda danas su potpisali ugovor od 15 miliona evra za prečćavanje otpadnih voda.

Bez komunalne infrastrukture nema ni grada

"Bez infrastrukture - komunalne i druge, nema razvoja nijednog grada u Srbiji, pa ni Kruševca, i ovi ugovori koji su potpisani samo su korak da živimo onako kako zaslužuje svaki građanin", rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlović je posle potpisivanja naglasila da je planirano da najkasnije 2020. odine svi gradovi u Srbiji reše probleme komunalnog otpada, kanalizacije i prečćavanje otpadnih voda. "Živeti u zdravoj životnoj sredini sa dobrom infrastrukturom jeste jedan od prioriteta rada vlade", izjavila je Mihajlović, saopštilo je njeno ministarstvo.

U okviru programa "Vodosnabdevanje i otpadne vode" Nemačka, KfW i Srbija su obezbedile za Kruševac 24 miliona evra za kanalizaciju i otpadne vode, podseća se u saopštenju. Deo je i danas potpisani ugovor od 15 miliona evra, a preostalih devet miliona će biti namenjeno za izgradnju kanalizacionih kolektora i mreže u Kruševcu.

Mihajlović je prethodno potpisala finansijski sporazum s Nemačkom razvojnom bankom KfW o donaciji od milion evra za izradu studije izvodljivosti i pripremu projekata upravljanja čvrstim otpadom u Kruševcu i Vranju.

Ona je navela da Srbija ima odlične odnose sa Nemačkom i KfW i da Ministarstvom ima radnu grupu koja radi samo na projektima s tom bankom.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cika Toma

Da li ce nesto biti gotovo ove godine?

special image