• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Nemate posao? Trk u Dom omladine

Izvor MONDO/Tanjug

U Domu omladine u Beogradu otvoren je drugi Beogradski sajam zapošljavanja, na kome učestvuje više od 80 poslodavaca, a ponuđeno je oko 2.000 radnih mesta.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je na otvaranju da su sajmovi prilika da se na jednom mestu sretnu poslodavci i oni koji traže posao.

On je podsetio da je na Beogradskom sajmu zapošljavanja prošle godine ponuđeno 1.700 radnih mesta, a da je 1.500 popunjeno, kao i da očekuje da će ove godine više ljudi naći posao.

Mali je podsetio da je u toku javni poziv i da je gradska uprava dala rekordne subvencije poljoprivredi, turizmu, ženskom preduzetništvu, te da se od toga neće odustati, kao i da se na taj način povećavaju privredni kapaciteti i zapošljava veći broj ljudi.

Predsednik Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović podsetio je da u Beogradu ima 108.000 nezaposlenih i dodao da veruje da će se taj broj smanjiti nakon Beogradskog sajma zapošljavanja.

Tokom prošle godine, nastavlja, u Srbiji su održana 64 sajma, a na taj način je zaposleno oko 12.000 ljudi.

"To je najbolji efekat sajmova u poslednjih nekoliko godina", rekao je Martinović.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić takođe očekuje veliki uspeh od sajma, kao i da će se nakon njega smanjiti nivo nezaposlenosti.

Posao na sajmu ponudile su i velike kompanije poput Er Srbije, koja je ponudila sedam radnih mesta, i to za pomoćne radnike u kuhinji, na pakovanju, u perionici, zatim posao za medicinskog tehničara, vozača, konobara, kontakt centar agenta.

Kompanija Frikom traži viljuškaristu, vozača kamiona, sezonskog radnika za rad u proizvodnji, dok In Hotel nudi posao sobaricama, spremačicama, pomoćnim radnicima u kuhinji, konobarima, hostesama.

Apoteka Benu nudi posao diplomiranim farmaceutima i tehničarima.

Svoj CV za posao kod Eurobanke ostavila je i Nina Djerković.

Ona kaže da je Fakultet za finansije i bankarstvo završila 2012. godine, da traži posao u struci i da se nada da će na Beogradskom sajmu pronaći nešto.

I Duško Stefanović ima ista očekivanja.

On je svoj CV ostavio na štandovima koji nude posao za magacionere i trgovce iako je, kaže, po zanimanju fotograf.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image