• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udaren temeljac Novom Nišu

Izvor Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, Zorana Mihajlović, danas je u Nišu položila kamen temeljac za prvu fazu projekta "Novi Niš", na prostoru nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji".

 Mihajlović označila početak gradnje kompleksa Novi Niš Izvor: MONDO/M.Šolak
Izvor: MONDO/M.Šolak

Projekat predviđa izgradnju ukupno 1.000 stanova u stambeno-poslovnom kompleksu, a rok za završetak kompleksa je 2021. godina. Prvi stanovi i useljenja su predviđena već u 2018. godini.

Ta bivša niška kasarna ima 15 hektara zemlje na kojoj će biti izgrađeni stanovi, ali i bolnica, univerzitetski centar, šoping mol, i drugi objekti i ceo projekat sa svim sadržajima treba da bude gotov za 10 godina.

Polaganju kamena temeljca, posle pet godina čekanja, prisustvovao je i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, direktor kompanije Clean Earth Capital, Filip Bej, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, kao i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić.

Ministarstvo odbrane će dobiti oko 320 stanova za rešavanje stambenog pitanja pripadnika vojske.

Mihajlović je u vremenskoj kapsuli napisala: "Neka 'Novi Niš' građanima Niša donese jedan novi početa. Neka 'Novi Niš' pokaže jednu novu sliku juga Srbije. Neka 'Novi Niš' bude lice uspešne i moderne Srbije".

Ministarka je rekla da mnogi nisu verovali da će biti prevaziđene sve prepreke za realizaciju tog projekta, što je rešeno zajedno sa gradskim vlastima u Nišu, ali i uz podršku ambasadora Skota.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lukijan

Kraj radova do 2021., a ocekuje se da sve bude zavrseno za 10 godina? Je*be lud zbunjenog.

oO

Tu ce Sipce da usele! Videcete i sami!

zeks

Ma ja taj kamen temeljac ne racunam posto nije bio veliki vodja!!!A ti Zoko tako,tu polazes temelj,a posle izbora ces ljudima rusiti tesko izgradjene kuce zarad ulaska u EU?!

special image