Zatraženo 40 godina za ubistvo Ivane Podraščić

Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu u završnoj reči da Darka Kostića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog silovanja i ubistva Ivane Podraščić (14) iz Batajnice u julu 2014. godine.

10
A- A A+

Kostić se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo i silovanje. Presuda će Kostiću, koji je višestruki povratnik biti izrečena 9. maja.

Telo devojke koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je u oktobru u zapuštenoj kući u Rakovici.

Kako je policija tada saopštila, devojčica je najpre silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

Devojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Mediji su preneli da je Kostićev DNK pronađen na telu devojčice i da je on najpre priznao zločin, ali da ga je na sudu negirao.

Nakon njegovog hapšenja, utvrđeno je da je još kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu.

Za to delo bio osuđen je na sedam godina zatvora.

Sve vesti