Tuži Beogradski Sindikat zbog pesme! (VIDEO)

Autor:

Kompozitor pesme "Lažu da vreme leči sve" najavljuje tužbu protiv beogradskih hiphopera.

70
A- A A+

Miša Marković, kompozitor pesme koju izvodi Miroslav Ilić, a iz koje je deo melodije uzeo Beogradski Sindikat za hit "Sistem te laže", najavio je da će ih tužiti.

"Često mi izvođači uzimaju pesme, od 'Ej, Branka, Branka', do 'Šta će meni vino', ali ovako brutalnu krađu još nisam doživeo. Uzeli su ceo foršpil, iskoristili ga kao svoj uvod i temu koja se provlači kroz celu pesmu i refren", ogorčeno je rekao Marković za "Kurir".

"Kažu 'Sistem te laže', šta su oni, neka nova lopovska avangarda, revolucionari?! Što otimaju tuđe za sebe? Čuo sam da je premijer Aleksandar Vučić rekao da ih razume, ja ih ne razumem. Kako su ukrali, tako će i da plate", rekao je on.

Feđa Dimović iz Beogradskog Sindikata rekao je za "Kurir" da nisu imali lošu nameru, i da od pesme ne zarađuju.

"Pesma nije napravljena za komercijalne svrhe, i žao nam je ako smo nekoga naljutili. Od pesme nemamo ni dinara. Čovek može da nam se javi, sešćemo i popričaćemo. Razumem ga, ali nismo uradili to da bismo zaradili na tuđem delu, dopala nam se kompozicija i želeli smo da je iskoristimo za svoju metaforu", rekao je Dimović.

Miroslav Ilić je za isti list kazao da se u autorska prava ne razume, i da nije čuo pesmu Beogradskog Sindikata.

Poslušajte obe pesme.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti