• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ON ponovo pokreće Srbiju - ZA DECU i ZBOG DECE!

Izvor mondo.rs

Na stadionu Partizana, 24. maja, biće odigrana humanitarna utakmica sa mnoštvom sjajnih srpskih fudbalera, a najvažnije je da stadion bude PUN kako bismo pomogli deci oboleloj od raka!

 Deca obolela od raka . humanitarna fudbalska utakmica 24. maja Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Ne postoji ništa važnije od dece i njihovog zdravlja i zato će Beograd i Srbija 24. maja biti na velikom ispitu - da pokažemo da li, kao društvo, imamo svest, da li imamo solidarnost, da li imamo ljubavi u srcima da pomognemo onima kojima je najpotrebnije.

Tog dana, odnosno večeri (od 20 časova) za decu obolelu od raka na utakmici "Asovi za decu" igraće: Predrag Mijatović, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Ivica Kralj, Željko Brkić, Mladen Krstajić, Milan Biševac, Perica Ognjenović, Mateja Kežman, MIhajlo Pjanović, Leo Lerinc, Nenad Lalatović, Ivan Tomić, Gordan Petrić, Bojan Đorđić, Saša Ilić i mnogi, mnogi drugi.

KAKO DA POMOGNETE?

Cene ulaznica biće: južna i severna tribina po 300 dinara, istočna i zapadna po 500 dinara. Karte će biti u pretprodaji online putem preko Ticketline i Gigstix. Možete svakog dana (trena) da pošaljete SMS na broj 1150 ili da uplatite novac na račune Udruženja NURDOR (koje možete pronaći na sajtu www.nurdor.org)

Predvodiće ih dvojica velikih i iskunih trenera - Radomir Antić i Bora Milutinović - koji će specijalno za ovu priliku doiputovati u Beograd i dati doprinos ovoj sjajnoj humanitarnoj akciji čiji je inicijator Jovan Simić, koji je svoj život podredio pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Dakle, 24. maja zaboravite na podele, zaboravite da nam je fudbal "u kanalu", zaboravite na navijaštvo... SVI DOĐITE NA STADION PARTIZANA, NAPUNIMO TRIBINE,  JER SE IGRA UTAKMICA ZA DECU OBOLELU OD RAKA!!!

Jovan Simić, momak koji je pre dve godine digao Srbiju na noge, inicirajući humanitarnu akciju za malu Nađu, ZBOG ČEGA JE OSTAO BEZ POSLA, ponovo želi da nas alarmira.

"Ovo je nešto o čemu sam maštao godinama i na čijoj organizaciji radim više meseci. Želeo sam da okupimo sve ono najbolje što je fudbal dao godinam,a unazad i da igramo za našu decu obolelu od raka i pomognemo da Klinički centar u Nišu dobije opremu za hematom-ontološko odeljenje", rekao je Simić na konferenciji za novinare, najavljujući humanitarnu akciju.

Ideju su podržali NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), EXIT fondacija i FK Partizan koji će ustupiti teren i sve što je potrebno za organizaciju humanitarne utakmice.

"U životu nisam sreo osobu kao što je Jovan Simić. Kada sam svojevremeno pročitao da je ostao bez posla jer je život podredio pomoći onima kojima je potrebno, odmah sam stupio u kontakt sa njim. On ovo radi bez ikakvog ličnog motiva. Ljudi, ovo je velika stvar, ne samo za tu decu, već i za celu zemlju. Celo društvo treba da stane iza ovoga što je Jovan pokrenuo, da probamo da pokažemo da su čuda moguća, i da ovo bude korak ka tome da sve što ne valja u našem društvu probamo da ispravljamo. Ovo nije ispit za Jovana, već za celu Srbiju!", poručio je Dušan Kovačević iz EXIT fondacije.

Između rečenica govornika na konferenciji za novinare, na video-bimu su prikazivane srcperajuće slike dece obolele od raka i njihovih roditelja koji su uvek uz njih i bore se.

NURDOR je osnovan pre 13 godina i za ovo vreme izgrađene su roditeljske kuće u kojima roditelji borave zajedno sa svojom decom oboleloj od raka.

Todor Mančić, predsednik ovog Udruženja, nada se da će ova humanitarna akcija pomoći da se podigne svest društva o deci oboleloj od raka, da će biti više pomoći...

"Moje dete je obolelo pre 16 godina i svaki roditelj koji ima obolelo dete se bori svaki dan. Roditeljske kuće, koje smo izgradili, verujte mi, izgledaju mnogo bolje od bolnica u kojima se naša deca leče. Kuće smo napravili kako bismo smanjili teret lečenja ovoj državi, ali one su uvek pune, nažalost. Zato nam je pomoć uvek potrebna, a ovo je divan način da se pokrene svest ljudi", rekao je on.

Jedan od razloga zašto je inicijator Jovan Simić izabrao baš NURDOR jeste i to što ovo udruženje na svom sajtu objavljuje ko je, koliko i za šta tačno uplatio novac.

Bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Perica Ognjenović i Ivica Iliev, uz mnogobrojne druge fudbalere, takođe će dati doprinos ovoj akciji.

"Kada me je Jovan pozvao i rekao mi o čemu je reč, nisam ni trenutak razmišljao. Tako svaki sportista razmišlja. Ja ću animirati svoje prijatelje da dođu, a pozivam sve da isto učine, da napunimo stadion", poruka je Perice Ognjenovića, bivšeg fudbalera Real Madrida.

Ivica Iliev je imao emotivno obraćanje:

"Hajde da napravimo veliku stvar. Jovan Simić je borac, kao i deca kojoj je potrebna naša pomoć. Uvek sam srećan i ponosan kad vidim da neko daje svoju energiju i vreme da pomaže deci. To su NAŠA DECA! Mi koji imamo sreću da ne proživljavamo svakodnevnicu kao ova deca i njihovi roditelji, treba da pomognemo, jer ovo je deo nas, ovo se dešava. Treba da idemo do kraja, da ovo ne bude poslednja stepenica, da svako od nas da deo sebe, da pokažemo da moramo da se borimo i ako želimo da promenimo nešto u ovom društvu da svim srcem budemo uz našu decu, jer su ona budućnost".

Sve vam je jasno - 24. maj, stadion Partizana, humanitarna utakmica "Asovi za decu". IGRA SE ZA DECU!!! Dođite!

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Kakva fudbalska poslastica! Jedva cekam da vidim Mijata, Zigu, Pericu, Laneta , Kezmana i ostale zvezde ponovo na terenu! Dolazim sigurno!

Ya

Navijačke komentare zaboravimo. Zbog ovakvih debila iz zvezde I partizana mislim navijača trebalo je da se igra na nekom trećem stadionu!!!

Steva

Jovan Simić-ime koje treba zapamtiti. On, koji to radi ne pitajući ko je Zvezdaš ili Partizanovac. Bar oko ovih stvari kad je u pitanju neki viši cilj, možemo se i moramo ujediniti.

special image