• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na predstave!

Izvor mondo.rs

MONDO nagrađuje četiri najbrža čitaoca kartama za predstave "Prema dnevniku Ane Frank" i "Leni" u subotu i nedelju, 23. i 24. aprila u 20h na sceni Bitef teatra.

Ukoliko želite da osvojite karte, pošaljite nam email na [email protected] sa vašim imenom, prezimenom i naznakom "Prema dnevniku Ane Frank", odnosno "Leni".

Nagrađeni će o načinu preuzimanja karata biti obavešteni putem emaila.

Predstava "Prema dnevniku Ane Frank"Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca, koja se igra u subotu, 23. aprila u 20h na sceni Bitef teatra, predstavlja jednu od najpoznatijih priča dvadesetog veka.

Vođen tokom više od dve godine njenog skrivanja, Dnevnik je objavljen ubrzo nakon završetka Drugog svetskog rata (1947. godine u Amsterdamu), i predstavlja ne samo dokument života u ratnim vremenima već i pokušaj suočavanja sa užasima Holokausta.

Zločini modernog doba (npr. kolonizacija sveta od strane većine evropskih zemalja) dostižu svoj vrhunac tokom prošlog veka, kada je tehnologija – čiji se razvoj najčešće dovodio u vezu sa civilizacijskim napretkom – omogućila masovnu proizvodnju smrti. Atomski napadi na Hirošimu i Nagasaki, i industrija smrti Trećeg rajha simboli su sloma humanističkih načela, i predstavljaju traumatično mesto u novijoj istoriji Zapadnog sveta.

Predstava "Leni"

Dramska situacija predstave je zamišljeni susret dvoje vrlo stvarnih ljudi tokom snimanja šou programa: Lenija Rifenštala i Džonija Karsona, američkog TV voditelja i komičara.

Leni želi da promoviše svoju knjigu "Poslednji Nubi" i sebe rehabilutuje kao umetnika, a Džoni Karson da je suoči sa njenom prošlošću i činjenicom da je bila Hitlerov omiljeni režiser čiji su filmovi doprineli stvaranju njegovog kulta i estetizaciji nacizma.

U predstavi igraju: Vladica Milosavljević, Goran Jevtić, Branka Petrić, Nenad Heraković i Katarina Marković

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE