• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja juna Železara u rukama Hestila

Izvor MONDO/Agencije

Kineska kompanija "Hestil" potvrdila je da će Železaru u Smederevu kompletno preuzeti do kraja juna, javio je danas RTS.

Kineska kompanija već priprema dolazak, a nekoliko delegacija Železare sa predstavnicima radnika ići će i u Kinu, od kojih prva grupa putuje posle uskršnjih praznika.

Predsednik "Hestila" Ju Jong rekao je za RTS da se nada da će do kraja 2017. biti postignut maksimalni proizvodni kapacitet, što iznosi oko dva miliona tone čelika.

Prema njegovim rečima, pored nove tehnologije i opreme, u Železaru će doći i nov model poslovanja i proizvodnje, a kineski stručnjaci su se već upoznali sa problemima sa kojima se Železara suočava.

"Naš ključni zadatak jeste da tehnički unapredimo proces rada i uspostavimo nov način proizvodnje, kako bi Železara držala korak sa industitrijom čelika u Evropi", rekao je Ju Jong.

Kako je planirano, od kraja juna će kompletan kineski tim ući Železaru i raditi na strateškim planovima, dok bi proizvodnja trebalo da počne od 2017. godine.

Ju Jong je dodao i da je "Hestil" uvideo potencijal Železare u Smederevu, iako je industrija čelika u krizi.

"Mi želimo da pretvorimo krizu u šanse za svakog ko želi da radi i ulaže. Kroz kupovinu Železare donekle smo rešili dugoročni problem koji je u jednom trenutku bio nerešiv za vašu čeličanu", rekao je Ju Jong.

Komentari 102

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Бошко Радуновић

Иако нисам присталица kомунизма, треба имати у виду да кинески комунизам није пропао само због тога што су Кинези као народ на задивљујући начин посвећени напорном раду до максимума, стварању, унапређењу процеса производње, оданости фирми за коју раде, што на жалост наша браћа Срби не поседују. У Кини се напоран рад сматра врлина док је код нас Срба врлина не радити ништа а „мунути“ туђе паре или имовину. Због тога бих саветовао руководиоцима и радницима „Железаре“ у Смедереву (сада у власништву „Hestila„) да уложе напор и покажу вољу исту као Кинези, иначе ће их задесити иста судбина као са „U.S. STEEL-ом „.

Mara

Cega se Kinezi dohvate,to mora uspeti.Neka je sa srecom nasim radnicima.

bravo za vladu

Svidelo se to kome ili ne,ali jasno je kao dan da je ovo odličan potez vlade i siguran sam da će to Srbiji omogućiti dugoročniju stabilnost kao i snabdevanje čelikom.

special image