Černišov posle 5:1: Vratilo nam se za Milanovac

Autor:

"Zadatak još nismo rešili i zato nastavljamo borbu", poručuje trener Spartaka.

0
A- A A+

  Fudbaleri Spartaka iz Subotice prikazali su u 32. kolu Superlige, zapravo drugom kolu plej-auta, verovatno najbolju partiju ove sezone.

Iako su gubili, uspeli su da savladaju Metalac 5:1.

Trener Andrej Černišov je utakmicu u Subotici uporedio sa prethodnim duelom u Gornjem Milanovcu, kada je Metalac pobedio 1:0.

"Očekivali smo tešku i borbenu utakmicu, nismo očekivali da će biti ovakav rezultat. U decembru, kada smo igrali u Gornjem Milanovcu, mislim da je to bila jedna od naših najboljih partija, ali smo izgubili. Sećam se da je i kolega Vanić rekao da je to bila naša dobra utakmica i da nismo zaslužili poraz. Možda nam se to sada vratilo, ali zadatak još nismo rešili i zbog toga nastavljamo borbu za opstanak", izjavio je ruski strateg, koji je od svog dolaska u Suboticu uspeo da "probudi" igrače Spartaka i udalji tim od zone ispadanja.

Izvor: YouTube

Imao je, ipak, i zamerku za svoje igrače.

"Opet smo primili gol iz prekida, iako poslednje dve nedelje dosta radimo na tome".

I Nenad Vanić je zamerio svom timu na sličnom propustu.

"Imali smo prednost i igrali dobro, što je možda povuklo moje igrače da misle da je gotovo i da je samo trenutak kada će dati drugi gol. Upozoravao sam ih da ne smemo da dozvolimo protivniku da nas ugrozi iz našeg napada, a to se upravo desilo. Posle kornera koji smo imali, domaćin je napravio kontranapad. Ubrzo posle je usledio i drugi gol, pa onda i penal. Glupo je pričati sada da li je bio ili nije, teško je reći, ali posle ovakvog rezultata suvišno je pričati da li je on odlučio pobednika", istakao je trener Metalca i dodao:

"Mislim da ova ekipa kvalitetom ne zaslužuje da primi pet golova. Moramo izaći jači iz ovoga, jer samo na takav način možemo da ispunimo cilj. Mislim da po svemu urađenom u dosadašnjem delu prvenstva zaslužujemo da ostanemo u ligi".

Povezano

Sve vesti