• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Signal za nove investicije iz Nemačke"

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman položili su danas kamen temeljac za novi proizvodni pogon u kompaniji "IGB Auttomotiv Komp" i poručili da je to signal za dalje investicije Nemačke u Srbiju.


Premijer je izrazio zadovoljstvo što će u toj fabrici biti otvoreno još 510 novih radnih mesta i da je srećan što nemačka kompanija nije odlučila da širi svoju proizvodnju u Makedoniji i Kini.

Izabrali su, dodao je, Srbiju, kao stabilnu zemlju sa dobrim i vrednim radnicima koji dolaze iz svih krajeva Sremskog okruga.

On je dodao da veruje da će fabrika biti završena u roku i da će do 2017. godine u njoj raditi više od 2.000 radnika.

"Ovde dovodimo sve veće igrače. Nemačke kompanije će sve više dolaziti u Srbiju", rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Ditmanu zbog osnivanja srpsko-nemačke privredne komore u Srbiji.

Ditman je naglasio da se kamenom temaljac za novi proizvodni pogon upućuje signal za dalje investicije iz Nemačke u Srbiju.

On je podvukao da je Srbija već danas uspešna zemlja kada je reč o dobavljačkoj industriji za autoindustriju, dodajući da se u Nemačkoj ne može zamisliti nijedan automobil bez delova iz Srbije.

Srbija je od nemačkih privrednika, prema njegovim rečima, prepoznata kao interesantna za investicije u sve privredne grane, a to je pre svega zbog blizine EU, kao i odlično obrazovanoj radnoj snazi.

Podsetio je da su nemački preduzetnici u Srbiju investirali više od 1,8 milijardi evra i otvorili oko 30.000 radnih mesta.

Ditman je dodao da je za privlačenje daljih investicija neophodna vladavina prava, zbog čega je važno otvaranje poglavlja 23 i 24.

Nemačka će, kako je najavio, nastaviti da podržava srpsku privredu, te dodao da će pružiti podršku u dualnom obrazovanju, ali i podsticati malo i srednje preduzetništvo.

Direktor IGB Automotiv u Inđiji Dalibor Berić objasnio je da je današnje polaganje kamena temeljac samo prva faza izgradnje pogona, a novom investicijom kompanija u Srbiji postaje najjača u celom regionu, a isto tako i celom svetu što se tiče proizvodnje grejača za sedišta u grupaciji.

U novom pogonu, kako je najavio biće, za razliku od do sada, upošljavana ne samo srednja stručna spremna, već i radnici sa višim obrazovanjem, što je novi razvojni pravac kompanije.

Folker Prešer iz grupacije "I.G.Bauerhin GmbH" istakao je da kompanija u veoma kratkom roku želi da zaposli dodatnih 500 ljudi, čime bi broj radnika u Inđiji porastao na 2.000.

On je ukazao da će uz pomoć najmodernijih mašina za međuanrodne proizvođače biti rađeni grejači za sedišta, volane, senzore i elektronske kontrolne jedinice.

"Investicia u Srbiji je za nas je uspešna priča koja je prevazišla naša očekivanja", naglasio je Prešer.

On je ukazao da u Inđiji kompanija ima angažovan tim menadžera i dobro obučene radnike, koji garantuju uspeh IGB od kojeg grupacija očekuje i dalje pozitivan razvoj.

Reč je o investiciji vrednoj 4,5 miliona evra, čijom će realizacijom biti zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija.

Završetak radova na novom pogonu se očekuje krajem septembra, a realizacijom ovog projekta, kako ističu u kompaniji, "IGB Automotiv" obezbediće dodatnih 7.000 metara kvadratnih prostora.

Kompaniju "IGB Automotiv Komp" osnovala je 2007. kompanija "I.G.Bauerhin GmbH" iz Nemačke, a bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Osnivanjem kompanije zaposlen je 133 radnika i proizvedeno svega 100.000 grejača za sedišta, već 2008. godine, kada počinje i svetska ekonomska kriza, kompanija u Inđiji proizvodi 1,5 miliona grejača za automobilska sedišta i zapošljava još 48 radnika.

Ta kompanija poseduje sveobuhvatnu tehnologiju grejača za automobilska sedišta i senzora za zauzeće sedišta, te kao lider u oblasti pomenute proizvodnje omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije ISO/TS 16949, ali i prema stanadarima ISO 140001 i OHSAS 18001.

U okviru grupacije proizvodne jedinice nalaze se u Nemačkoj, Cceškoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji.
Na teritoriji Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u "Bauerhin" grupi".

Ona je jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji i istovremeno odlična primer uspešnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou.

Zapošljava više od 1.500 radnika i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje.

Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice.

Komentari 142

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rasa

Ovo su zaista dobri signali i nada za Srbiju.

Era

Nemci su dobri investitori, a gradjani Indjije mogu biti zadovoljni sto ce jedna ovakva fabrika biti bas u njihovom gradu.

Vlada

@Era Sendvicaru ta fabrika je u Indjiji od 2007. Ima 1500 zaposlenih. Radi se u tri smene na normu a plata je oko 35000. Zna se vec skoro godinu dana da ce da sire pogon.

special image