Muslin selektor Srbije do 2018!

Autor:

Odbor za hitna pitanja FSS jednoglasno je izabrao Slavoljuba Muslina za novog selektora.

Muslin selektor Srbije do 2018! Foto: MN Press

Osam dana posle razlaza sa Radovanom Ćurčićem, seniorska reprezentacija Srbije dobila je novog stratega.

To je Slavoljub Muslin (62), koji je na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno izabran za selektora.

Sa Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacionog ciklusa, uz opciju automatskog produžetka saradnje do eventualnog nastupa u baražu, odnosno završnog dela Mundijala, u slučaju da nacionalni tim ostvari taj uspeh.

Datum i mesto promocije biće naknadno određeni.

U ulozi predlagača novog selektora bili su Ilija Petković, savetnik predsednika FSS za pitanja "A" reprezentacije i Slobodan Pavković, predsednik Stručno-strukovne organizacije fudbalskih trenera Srbije.

U obrazloženju odluke o izboru Muslina za selektora, članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uverenje da je reč o "iskusnom i kvalitetnom stručnjaku, koji će autoritetom i znanjem povesti nacionalni tim ka plasmanu na SP 2018".


Novi selektor rođen je 15. juna 1953. godine u Beogradu.

U igračkoj karijeri najjači utisak je ostavio igrajući za Crvenu zvezdu (1975-1981), a nastupao je i za OFK Beograd, BASK, Rad, Lil, Brest i Kan.

Njegova bogata trenerska karijera traje već 27 godina, a pored rada u Crvenoj zvezdi u dva mandata (osvojio tri titule prvaka države i jedan Kup), Muslin je trenirao Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, Vidad Kazablanku, Levski, Metalurg iz Donjecka, Lokeren, Lokomotivu iz Moskve, Himki, Dinamo iz Minska, Anortozis, Krasnodar, Amkar i Standard.


Muslin će debitovati 25. maja u Užicu, na utakmici Srbija - Kipar.

Šest dana kasnije na programu je meč protiv Izraela u Novom Sadu, a jedinu utakmicu protiv nekog od učesnika Evropskog prvenstva "orlovi" će odigrati 5. juna u Monte Karlu. Rival će biti Rusija, pod vođstvom Leonida Slutskog.

Prema informacijama do kojih je došao MONDO, dolazak Muslina je prvi konkretan potez Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Beograda, koji bi na predstojećim izborima trebalo da postane novi predsednik FSS, dok bi Tomislavu Karadžiću pripala funkcija doživotnog počasnog predsednika.

Popularni Tole bavio bi se pitanjima kao što je izgradnja Nacionalnog stadiona i svim ostalim gde bi mogle da se iskoriste njegovi odlični kontakti i veze u UEFA.

Povezano

Sve vesti