Vlada Srbije poništila konkurs za naučne projekte

Vlada Srbije je na danšnjoj sednici poništila konkurs za naučno istraživačke projekte, izjavio je ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

5
A- A A+
vlada republike srbije, srbija, vlada Foto: Mondo/ Goran Sivački

  On je rekao, odgovrajući na pitanja novinara u vladi, da preuzima odgovornost za neuspeh konkursa i da će ponudi ostavku premijeru, “kao moralni čin”, ako je to izvodljivo s obzirom da je vlada u tehničkom mandatu.

“Na današnjoj sednici vlade većinom glasova je poništen konkurs za naučno -istraživačke projekte. Očigledno je da ne možemo da očuvamo i ljudski kapacitet, plate svih zaposlenih u nauci i da istovremeno podignemo kvalitet i kompetitivnost nauke”, rekao je Verbić.

Kako je rekao, privremeno finansiranje projekata biće na snazi pošto je na osnovu odluke vlade jasno da se finansiranje produžava.

“Potrebno je da se ta odluka potvrdi u skupštini kada bude formirana, tako da naučnici ne treba da strahuju za svoje prihode do sledećeg konkursa”, kazao je Verbić.

On je dodao da će već u ponedeljak biti održan sastnak sa predstavnicima svih relevantnih institucija povodom raspisivanja novog konkursa.

Povezano

Sve vesti