• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci slave nezavisnost u Beogradu

Izvor mondo.rs

Povodom obeležavanja desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti, Muzički centar Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu, organizuje koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra u dvorani Kolarčeve zadužbine.

 Koncert u Kolarčevoj zadužbini povodom 10-godišnjice nezavisnosti Crne Gore



Pod upravom maestra Grigorija Kraska, orkestar će izvesti: uvertiru Ruslan i Ljudmila, Mihaila Ivanoviča Glinke, kompoziciju za gudače Gusle, mlade crnogorske autorke Nine Perović, Koncert za gitaru i orkestar Eitora Vilja-Lobosa i Petu simfoniju Petra Iljiča Čajkovskog.

Solista je crnogorski gitarista Goran Krivokapić.

Koncert će biti održan u sredu, 11. maja (početak u 20 časova), saopštio je Muzički centar Crne Gore.

Crna Gora je od 1945. godine do 2006. godine bila u zajednici, najpre SFR Jugoslavije, potom SR Jugoslavije (Srbija i Crna Gora) i zatim Državne zajednice Srbije i Crne Gore, da bi se odlukom na referendumu 2006. godine osamostalila.

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stara kuka

Pitanja za MNE i ostale milogorce siptogorce, idemo redom: 1. Kao prvo i najvaznije, kad vec pricate o istoriji STO cutite i ne smete da pricete o teritoriji STARE HERCEGOVINE? Sama rec kaze HERCEG Novi...A ta terorotija je Srpska, od Svetog Save i cini skoro 50% CG. 2. Ko je vekovima ziveo na celoj terotoriji CG i kako se izjasnjavao? 3. Jel postojala CG za vreme Dusanovog Carstva? 4. Zeta, Duklja se zvala ali nikad Crna Gora ili jos gore Montenegro. 5. Crkva i vera? 6. Jezik? 7. Popis stanovnistva? 8. Lizete se sa koljacima Srpskog naroda, zna se kome. Toliko.

kalimero

Pa sad neka neko ode na taj koncert...osim ovih njihovih koji su se ukorenili ovde.

Goge

Ja kao srbin i gradjanin srbije volim sto se crna Gora odvojila. Jedino mi je zao sto mi nismo odradili prvi to odvajanje. Ali naj bolje i naj bitnijee da više nismo zajedno. Od njih nikada nismo imali koristi samo su se slepali i grebali uz srbiju. More njihovo nam netreba grčka je jeftinija a usluga mnogo bolja. Naši studenti sa juga su plaćali privatno sobe jer nisu mogli da dobiju dom od crnogoraca. A da ne pričam da su okupirali beograd i koristili sve džaba.

special image