U istraživanju na osnovu uzoraka od 258 hamburgera otkrivena su dva slučaja prisustva mesa u vegetarijanskim proizvodima, u tri su pronađeni tragovi DNK pacova i u jednom slučaju ljudske DNK.
U istraživanju se ističe da je najverovatniji uzrok prisustva ljudskog DNK, dlaka, koža ili nokat koji su umešani sa mesom tokom proizvodnog procesa.
Tokom istraživanja otkriveni su propusti prema standardima bezbednosti i kvaliteta ishrane.
U skoro četvrtini vegetarijanskih hamburgera pronađeni su tragovi govedine, a u jednom od burgera od crnog pasulja nije bilo uopšte tog sastojka.
Problem predstavlja i to što je u 4,3 odsto ispitanih hamburgera pronađen patogeni DNK koji može da izazove razna oboljenja ili trovanje hranom.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina