• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta vas očekuje u 13. Noći muzeja?

Izvor mondo.rs

Bliži se velika kulturna manifestacija kada su vrata svih muzeja otvorena znatiželjnim posetiocima, a čiji je prijatelj kompanija mts.

Zanimljive istorijske priče kao i intrigante postavke savremene umetnosti, druženja sa kulturom namenjenoj najmlađim posetiocama, ali i ona za malo starije ljubitelje muzeja i galerija... Sve to staje u jednu Noć muzeja, koja će 21. maja trajati od 17 časova, pa do jedan sat iza ponoći.

Prijatelj 13. Noći muzeja je mts, koji je sponzor manifestacije već 11. put.

"Telekom je veliki pokrovitelj kulturnih događaja i zadovoljstvo nam je što smo deo ove 13. Noći muzeja. Želimo svim posetiocama da uživaju u pripremljenom programu", rekla je na konferenciji za novinare Marija Bošković, direktorka PR-a kompanije mts.

I ove godine će posetioce na više od 60 lokacija dočekati oko 100 različitih sadržaja!

Muzej jugoslovenske kinoteke će u Noći muzeja prestaviti izložbu "Plavi anđeli filmskog platna", gde će, kao što ste verovatno i pretpostavili, biti prikazane plavokose lepotice! Od Merlin Mondor i Grejs Keli, pa do Milene Dravić i Bebe Lončar, sigurno vam neće biti dosadno.

U Arte galeriji na Andrićevom vencu imaćete priliku da vidite dosije jedne od najvećih zagonetki 20. veka - tajnog agenta, heroja balkanski i svetskih ratova, zavodnika Mustafe Golubića.

Legat Petra Lubarde je spremio posebnu radionicu za najmlađe pod nazivom "Goblen po goblen - od mališana mališanima", gde će deca uzrasta od 6 do 12 godina naučiti da prave nacrte za goblene inspirisane Lubardinim slikama. Gobleni će moći da se kupe po simboličnim cenama, a sav novac biće doniran Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ako ste fan Baha, ili pak Pink Flojda, onda bi definitivno trebalo da posetite Muzej nauke i tehnike koji će svim posetiocima dočarati zvučni muzični sudar ovih umetnika.

Ljubitelji automobila, ali pre svega neverovatnih priča koje kruže oko ovih četvorotočkaš, pronaći će svoj kutak u Medija centru Odbrana, gde ih u Noći muzeja dočekuje "Majstor za automobile i ljudske duše - Dragiša Krunić"! Takođe će biti pušteni jugoslovenski filmovi iz perioda nakon Drugog svetskog rata, koje retko gde imate inače priliku da pogledate.

 Muzej afričke umetnosti svoje posetioce vodi na putovanje u kraj naroda Joruba iz Nigerije, koji ima najveću stopu rađanja blizanaca na svetu. Za mališane će biti organizovana muzička radionica, a stariji će moći da poslušaju koncert iznenađenja muzičara sa Jamajke.

JP Beogradska tvrđava odškrinuće vrata Stambol kapije iza koje se nalazi izložba srednjevekovnih odaja sa oružjem, odeždama i opremom, dok će Veliki barutni magacin dočarati priču o putu jednog žrtvenika iz trećeg veka, koji je otkriven tek 1927. godine.

Prvi put će te majske noći svoja vrata otvoriti Zgrada Železnice Srbije - grandiozno izdanje u kojem postoji više od 600 prostorija i gde su snimani brojni domaći filmovi.

Ovo su samo neke od zanimljivih stvari koje vas očekuju u Noći muzeja, a ostatak programa možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu OVDE.

Ulaznice za sva dešavanja već se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na dan manifestacije, 21. maja, cena iznositi 450 dinara. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Takođe, ulaznica za Noć muzeja će na dan manifestacije važiti kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza u periodu od 16 časova do ponoći.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE