• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci zamenili Bugare na deonici K10 Dimitrovgrad

Izvor Tanjug

Koridori Srbije potpisali su danas ugovor sa novoizabranim izvođačem radova, grčkom kompanijom Aktor za nastavak izgradnje deonice Koridora 10 - Obilaznica Dimitrovgrad - granica sa Bugarskom, na autoputnom pravcu E 80.

Na međunarodnom tenderu za izgradnju deonice bilo je dostavljeno ukupno sedam ponuda zainteresovanih i to: Hidrostroy(Bugarska), JV: Euro - Asfalt Sarajevo i Ingrap Omni Beograd, Construcciones Rubau (Španija), Terna (Grčka), Aktor (Grčka), Integral Inženjering (BiH) i JV: STRABAG (Austrija) i Vojvodinaput Pančevo, saopštili su Koridori Srbije.

Bugari razočarali

Radovi na pomenutoj deonici prekinuti su u oktobru prošle godine zbog raskida ugovora sa bugarskom kompanijom Trace Group Hold, podsećaju Koridori Srbije.

Kako se navodi, kompanija Aktor je izabrana nakon postupka evaluacije koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda.

Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada - granica sa Bugarskom preostali su radovi na izgradnji puta i mostova na trasi koja je ukupne dužine 5,8 km u punom profilu, sastoji se od sedam mostova dužine od 20 metara do 500 metara, raspona 30 do 35 metara, pun profil.

 adovi se finansiraju iz kredita Svetske banke, a ugovorena cena (bez PDV) iznosi 2,1 milijardi dinara (17 miliona evra).

Rok za izvođenje preostalih radova na izgradnji puta i mostova na obilaznici Dimitrovgrada je 300 dana.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aca

eto braća grci po ko zna koji put pomazu.... a ne turci bugari.... i opet posle neki kazu kakvi grci i rusi.... e srbijo....

A1

@aca izvini , ali tu je u pitanju pare.....

special image