Oni koji imaju problema da svare kravlje mleko, verovatno su već "otkrili" bademovo mleko (ili sojino, kokosovo).

Možda će vam se činiti da ima čudan ukus, ali to je samo u početku. Dodajte ga u smuti ili neki kolač, videćete, odlično je!

Bademovo mleko nije tako jeftino, ali ako ga napravite kod kuće, svakako ćete uštedeti koji dinar.

Šta je potrebno:

Šolja badema

4 šolje vode

2-3 urme

štapić vanile (ako ga nemate može i ekstrat od vanile)

gaza ili pelena, odnosno materijal kroz koji ćete procediti mleko

blender

Postupak:

Bademe ostavite u vodi najmanje 12 sati, odnosno najbolje je da ih ostavite potpoljenje preko noći. Ujutru ih iscedite i ubacite u blender. Sada smesu prebacite na duplu gazu ili pelenu i procedite je u neku posudu. Ukoliko koristite gazu, preporuka je da se stavi dupla gaza, jer je baš tanka. Oceđenju smesu ponovo vratite u blender, kako biste izvukli više hraniljivih materija. Ponovite postupak sa penelom/gazom. Ono što ostane od badema dodajte u musli, kolače ili u neke kaše koje služite za doručak.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.