• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život legende u slikama (FOTO)

Izvor mondo.rs

U okviru nacionalne manifestacije Muzeji Srbije u Pozorišnom muzeju Srbije u Beogradu, otvorena je izložba posvećena velikom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću (1929-2015).

 Đuza Stojiljković - izložba u Pozorišnom muzeju Srbije u Beogradu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izložbu je 16. Maja otvorila Đuzina dugogodišnja koleginica i partnerka na sceni Renata Ulmanski. Autor izložbe i kataloga je Biljana Ostojić, a u programu su učestvovali Svetlana Bojković, Miodrag Ilić i Bratislav Petković.

Đuza Stojiljković je igrao do duboke starosti, a jedna od poslednjih uloga ostvarena je u Ateljeu 212 u predstavi "Otac na službenom putu".

Profesionalnu karijeru počeo je 1951. u Beogradskom dramskom pozorištu. U BDP je radio do 1968, posle čega je prešao u Atelje 212. Još jednom se vraćao na Crveni krst, pa ponovo u Atelje - kome je potom ostao veran do poslednjeg dana.

Igrao je više od 130 uloga. Na filmu je debitovao 1957. u "Tuđoj zemlji" Jožea Galea. Veliku popularnost stekao je filmom "Ljubav i moda" i čuvenom pesmom "Devojko mala", ali je s ulogom Rodoljuba Petrovića u seriji "Pozorište u kući" ušao u sve domove stare Jugoslavije.

Sredinom devedesetih igrao je u seriji "Srećni ljudi" Siniše Pavića. Vodio je godinama "Zabavnik" na Radio Beogradu, ali i pozajmljivao glasove junacima crtanih filmova.

Dobitnik je Oktobarske nagrade, "Dobričinog prstena", kao i statuete "Zlatni ćuran" za životno delo.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Милош

Господин

SERIJE