• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Veliki i teški zadaci su pred nama

Izvor Tanjug

Predstavnici delegacije MMF pozdravili su dobre rezultate Vlade Srbije u prva četiri meseca ove godine. Premijer Vučić izjavio da su pred Srbijom teški zadaci...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom i Daehangom Kimom.  

Do susreta je došlo u cilju priprema za četvrtu i petu reviziju aranžmana iz predostrožnosti, koje su planirane za drugu polovinu juna.

Predstavnici delegacije MMF pozdravili su dobre rezultate Vlade Srbije u prva četiri meseca ove godine, na održanoj makroekonomskoj stabilnosti, a pre svega rezultate koji se tiču fiskalnog deficita koji je ispod nivoa planiranog, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

"Veliki i teški zadaci su pred nama, a koji se tiču strukturnih reformi", rekao je Vučić za RTS posle razgovora sa predstavnicima MMF-a.
On je dodao da se kasni sa smanjenjem broja zaposlenih u javnom sektoru i reformom javnih preduzeća, a dobri rezultati su ostvareni u privrednom rastu i punjenju budžeta.
Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta Srbije sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.
"Veliki i teški zadaci su pred nama, oni koji se tiču strukturnih reformi, onog što je najznačajnije. Rezultati fiskalni su dobri, prihodi rastu, zbog rasta ekonomije i mislim da će sledeća procena MMF-a biti raod 2,3 odsto. Razgovarali smo o RTB BOR, Resavica, gde imamo velike rizike", rekao je Vučić.
Na sastanku se razgovaralo o ekonomskom programu nove Vlade, a ostale teme razgovora bile su i reforma državne uprave, javnih preduzeća i rešavanje privatizacije 11 kompanija u restrukturiranju koje su određene kao subjekti od strateškog značaja sa posebnim osvrtom na RTB Bor, PEU Resavica i Pertohemiju.

Takođe, razgovaralao se i o teškim reformama koje predstoje i očekuju novu Vladu ali i obavezama koje nisu ispunjene u racionalizaciji javnog sektora.

Predstavnici MMF će na sastanku sa Vučićem razgovarati o ekonomskom programu nove vlade, ali će Misija MMF-a doći u zvaničnu posetu Srbiji tek po formiranju vlade, rekao je juče Tanjugu Kim, koji je stalni predstavnik MMF-a u Beogradu.

"Ovo je samo kratka tehnička poseta. Voleli bi da razgovaramo generalno o ekonomskom programu nove vlade. Sledeća revizija bi usledila nakon formiranja vlade", precizirao je Kim.

 Prema njegovim rečima, MMF je načelno planirao posetu Misije Srbiji sredinom juna, ali će verovatno na današnjem sastanku biti potvrđen tačan datum naredne posete.

Poslednja poseta Misije MMF-a Srbiji trajala je od 18. do 26. februara, kada je započeta, ali nije zaključena četvrta revizija aranžmana.

Srbija je sa MMF-om zaključila Stend baj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra.

Vučić je u više navrata naglasio da vlada nema nameru da povlači taj novac.

Komentari 70

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Spai

Reforme koje danas sprovodimo identicne su reformama Grcke koje su poceli 2004 god. Rezultat je poznat svima. Kako dalje ne znam ali ovo sigurno nije resenje. Za neverne citaj gugl helas

AH

Mučno je čitati komentare( neću reći kakvi su) koji podržavaju sekretara.

Skoroteča

Hoćemo li drugovi?

special image