• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otpuštanje u javnom sektoru neće biti na dugme"

Izvor Tanjug

Otpuštanje u javnom sektoru neće se desiti na dugme, to je proces koji se radi već godinu dana i koji će se nastaviti, jer je prvenstveni interes da se javna uprava učini efikasnijom, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

On je, prilikom prezentacije donacije UAE Centru za decu u Zvečanskoj naglasio da je nesporno da je prepoznata potreba da naša uprava bude efikasnija i racionalnija.

"Sve što radimo, ne radimo zato što nam je to naredio neki MMF, Svetska banka, već radimo zato što smatramo da je to dobro za našu državu i društvo", istakao je ministar tza rad , boračka i socijalna pitanja.

Rekao je da je još rano da se razgovara o roku za racionalizaciju, te da se o tome još priča sa MMF-om, te da ni oni nisu izašli sa preciznim rokom, koji bi predložili, nakon čega bi se prilagodilo tome.

"Sa racionalizacijom se odmaklo. Naravno, taj proces će se nastaviti, naš prvenstveni interes je da našu upravu učinimo efikasnijom, da ona funkcioniše sa optimalnim brojem izvršilaca, u okviru sopstvenog budžeta, ali da se to, naravno, ni na koji način ne odražava na efikasnost, niti na usluge koje pružamo građanima, zbog kojih, zapravo, državni aparat i postoji", rekao je Vulin.

Dodao je da će svako ministarstvo raditi na svojoj racionalizaciji, kao što su, napominje, već i radila, ali podvlači da svakako ta obaveza nije samo za ministarstva, za državu u klasičnom smislu, već i za javna preduzeća i za lokalnu samoupravu.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragisa

Uzeli ste penzosima sada imate pare za otpremnine.

aca

javni sektor javna kuća.....

Милан

Ма радите шта хоћете. Нажалост, нисмо ми Французи. Имамо свест на нивоу једноћелијских организама.

special image