Ništa od susreta Nikolića i Šešelja

Autor:

Vojislav Šešelj neće kod Tomislava Nikolića na konsultacije o Vladi Srbije.

15
A- A A+
Vojislav Šešelj Foto: Mondo/ Goran Sivački

Srpska radikalna stranka saopštila je da je toj stranci stigao poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića na konsultacije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije i da će SRS predstavljati potpredsednik stranke Nemanja Šarović i generalna sekretarka Nataša Jovanović.

"Na vanrednoj sednici Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke jednoglasno je doneta odluka da izbornu listu Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj na konsultacijama predstavljaju zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović i generalni sekretar Nataša Jovanović", navodi se u saopštenju.

U pozivu predsednika Nikolića, koji je SRS dostavio medijima piše: "Obaveštavam vas da sam obavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem, predstavnikom izborne liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje' koji me je obavestio da je obezbedio većinu za izbor Vlade u Narodnoj skupštini. Pre nego što Narodnoj skupštini predložim kandidata za predsednika Vlade, spreman sam da saslušam vaše mišljenje".

Konsultacije će biti održane u ponedeljak, 23. maja u 10.30 u Predsedništvu.

SRS je na parlamentarnim izborima održanim 24. aprila osvojio 22 poslanička mandata.

Nikolić je juče obavio konsultacije sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem. SNS je osvojila najviše mandata - 131.

Povezano

Sve vesti