Kako da trajno izbrišete Facebook nalog

Autor:

Odlučili ste. Više ne želite da trošite svoje dragoceno vreme. Evo jednostavnog rešenja.

Kako da trajno izbrišete Facebook nalog Foto: MONDO portal/Mario Milojević

Facebook može biti vrlo korisna alatka kad se koristi na ispravan način. Međutim, postoji veliki broj stvari koje kvare celokupno iskustvo. Reklame, zahtevi za igranje besmislenih video igara, bezbroj kvizova, itd. Nedavno kompromitovanje 50 miliona naloga, od kojih se još uvek ni sam Mark Cukerberg nije oporavio, ne moramo ni da objašnjavamo detaljnije...

„Facebook mora rasti i po cenu života korisnika“

Ukoliko smatrate da vam Facebook nalog nije potreban, sada ga vrlo lako možete izbrisati. Možete ga čak i trajno deaktivirati.

1) Evo šta treba da uradite ako ne želite da trajno izbrišete nalog. Jednostavno vam je potreban odmog od društvenih mreža, ali imate u planu da nalog koristite kasnije:

- Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu
- Otvorite Security podešavanja
- Kliknite na Deactivate your account i partite dalja uputstva

2) Ako želite da trajno uklonite nalog, treba da uradite sledeće:

- Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu a odmah zatim na Settings
- Kliknite na Download a copy of your Facebook data (sigurno će vam nešto od ovoga biti potrebno)
- Pratite uputstva kako biste preuzeli arhivu.

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri preuzimanju kompletne ZIP datoteke s vašim podacima pratite uputstvo korak po korak na linku naše vesti od ranije.

3) Kada završite sa preuzimanjem arhive, trebalo bi odmah da uklonite i veb sajtove i aplikacije koje koriste vaše podatke bez vašeg odobreenja i kad vi to i ne znate:

- Otvorite Settings i kliknite na Apps, videćete sve sajtove i aplikacije koje su povezane sa vašim nalogom
- Kada mišem pređete preko neke stavke, pojaviće vam se remove taster. Kliknite na njega da biste potvrdili da želite da uklonite pristup aplikaciji
Ponovite ovo na svim aplikacijama i servisima koji se nalaze na listi.

4) Kada zavšite sa uklanjanjem aplikacija, sajtova i servisa, kliknite na Help i potražite Delete account opciju.

- Kliknite na Delete my account i potvrdite.

Kada to uradite, imaćete 14 dana da se predomislite. U suprotnom, vaš Facebook nalog biće trajno izbrisan.

Ipak, spremite se na progon te društvene mreže i činjenicu da čak i kad obrišete svoj nalog vaši podaci ostaju i dalje na serveru Facebook kompanije i mogu biti deljeni u okviru Pravila korišćenja, na koja ste pristali samim pristupom Facebook mreži.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti