• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li ste znali ove priče o Bati?

Izvor mondo.rs

Saznajte par zanimljivosti iz života slavnog glumca koji nas je napustio 22. maja.

 Velimir Bata Živojinović - poznati pričaju o Bati

Milena Dravić se prisetila Bate Živojinovića i otkrila da su ona i legendarni glumac igrali u seriji "Radovan III"

"Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju 'Radovan III' po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu ... Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto ali nikada nije imala šansu da se vidi", ispričala je Milena Dravić za Danas.

Da li ste znali da je Bata upoznao Brenu i Bobu?

"Bata me je krajičkom oka pogledao, zagrlio i rekao da se tu nalazi njegov prezimenjak. Nisam znala o kome se radi, a on je rekao da je tu Boba Živojinović, u smislu 'šta ti radiš sada ovde, idi tamo kod njega'", rekla je Brena, prenosi "Informer"

"Terao me je da mu kupim cigare"

Reditelj Andrej Aćin prosetio se za "Danas" kako ga je Živojinović tokom snimanja dokumentarnog filma "Valter" na Kubi naterao da mu kupi cigare, iako mu je pušenje bilo strogo zabranjeno.

"Tog dana smo se vozili po Havani, uspeo je da me nagovori da mu kupim cigare, iako mu je bilo zabranjeno da puši, smejao se sve dok nismo došli do dela u kojem sam ga pitao šta ga još uvek drži da 'grabi' dalje. Sedeli smo dugo u tišini nakon njegove priče i gledali se. Obojica smo znali da je to bio njegov filmski testament, ali nijedan to nije hteo glasno da izgovori. 'Šta bi ovo Bato', najzad sam smogao hrabrosti da prekinem taj trenutak. 'Ne znam ni ja, izgleda da smo se mi već oprostili', rekao je dok mu se osmeh vraćao na lice. 'Pa, ne može tako, nismo se tako dogovorili, nije po scenariju', rekao sam mu, a on mi odgovorio 'Ma, jebeš scenario'.

Lazar Ristovski je istom listu ispričao priču o danu kada je Mladić stigao u njegovo selo ...

"Jednoga dana je u moje seli stigao film 'Vlak bez voznog reda'. Bio je izbačen iz autobusa u pokretu, u drvenoj kutiji čiji su točkovi bili okovani gvožđem. U toj kutiji je bio i Bata. Preživeo je taj pad na ulici popločanoj ciglama. Posle filma smo ga zvali 'Mladićem'. Šta je to Mladić? To je onaj koji je najbolji na filmu. Koji je junak, glavna uloga. Nepobediv i pravdoljubiv. Danas bi klinci rekli 'car', 'legenda'.

Komemoracija povodom smrti Velimira Bate Živojinovića biće održana danas u 15.30 u Velikoj dvorani Doma sindikata, sahrana sutra, u četvrtak 26. maja, u Aleji velikana.

"Pravio se važan pred koleginicom, pa ..."

Reditelj Zdravko Šotra ispričao je listu "Alo" kako je Bata igrao Puftu u filmu "Priče iz radionice" s prelomom kičme.

"Imao sam situaciju da on meni dođe na snimanje filma 'Priče iz radionice', a ja nemam pojma da je došao iz Ivanjice, gde je hteo da pokaže jednoj koleginici da sme da skoči u Moravu i da to nije ništa strašno i tom prilikom je skočio u plići deo reke i zadobio prelom kičme. On je 15 dana snimao sa tim prelomom kičme, a da pritom nikome ništa nije rekao. Na kraju je odležao čitavu zimu u koritu u bolnici, ali se nikada nije žalio. Kada god je imao problem nikome nije govorio, već je sve sam rešavao", rekao je reditelj i ispričao i kako je "jedva nagovorio Batu da u njegovom filmu igra Nemca".

"Toliko si Nemaca poubijao, red je da igraš jednog"

"Osim toga što je igrao partizana, po kom ga ljudi pamte, imao je mnogo karakternih uloga koje je tumačio. Jedini sam koji ga je naterao da glumi Nemca, rekao sam mu: 'Toliko si poubijao tih Nemaca, hajde da sada ti igraš jednog kod mene'. Tako je sa Draganom Nikolićem u filmu 'Idemo dalje' glumio zarobljenog Nemca, poslužitelja u školi, a Dragan je glumio učitelja. Bez i jedne reči, on je fenomenalno to odigrao".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Shone

Najjaci glumac ikada

Aaaa

Vrhunski covek!Vrhunski glumac!Pamticemo te po delima gde nam ostajes vecno ziv!

SERIJE