• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nećemo ga ispratiti plačući!" (FOTO, VIDEO)

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović
Izvor mondo.rs

Socijalistička partija Srbije organizovala je komemoraciju povodom smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, na kojoj su se njegovi nekadašnji partijski drugovi oprostili od njega.

Mnogo simbolike... Današnji dan - 25. maj - svojevremeno se, u bivšoj sopcijalističkoj Jugoslaviji, proslavljao kao Dan mladosti. Baš na taj dan, danas, savremeni socijalisti oprostitli su se od svog partijskog druga, čoveka koji je u filmovima pobio više Nemaca nego svi partizani zajedno u Drugom svetskom ratu.

U punoj sali Doma sindikata, članovi SPS-a, odali su počast Velimiru Bati Živojinoviću minutom ćutanja i podsećanjem na njegov život i bogatu karijeru.

O svom prijateljstvu i saradnji s glumcem, govorio je Ivica Dačić, a na platnu su emitovani isečci iz njegovih najpoznatijih filmova - "Pesma s Kumbare", "Vlak bez voznog reda", "Uzavreli grad", "Skupljači perja", "Bitka na Neretvi", "Most", "Majstor i Margarita", "Valter brani Sarajevo", "Balkan ekspres" i "Lepa sela lepo gore" iz prikladan Batin pozdrav: "Da se ne ljubimo...".

Batina supruga Julijana Lula, ćerka Jelena i unuka Dina, sa suzama u očima pratile su komemoraciju, a Dačić im je u svom govoru rekao da u njihovoj partiji imaju doživotnog prijatelja.

"Bata je bio toliko veliki glumac da je umeo da plače bez suza. Ja ne znam da li mogu da budem tako veliki glumac i da ga u ovom trenutku ispratim bez suza, ali bih vas sve zamolio da ga ne ispraćamo plačući. On je zaslužio jedan veliki aplauz", zaključio je Dačić, nakon čega se cela sala digla na noge.

Proslavljeni srpski glumac biće sahranjen u četvrtak, 26. maja u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Poslušajte govor Ivice Dačića na komemoraciji:

Komemoracija Bate - Ivica Dačić
Izvor: YouTube

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Nikada te necemo zaboraviti! Das ist Valter!

Je*a

Slava mu pičivaj u miru LJUDINO.

Ma

Ne znam bas dovoljno za šta se može da se donese odluka za proglasenje dana žalosti,ali msm da je makar moglo 1 dan bilo za RS ili bar Bg-e da donese tu odluku,kažem to iz razloga što mi većeg i boljeg glumca teško ćemo imati,a još manje nekog ko je kao Bata igrao u više od 340 filmova i bezbroj serija. Takođe trb da pokrenemo inicijativu da dobije neku ulicu u Beogradu. To je najmanje što možemo da uradimo,a da mu se na bar malo zahvalimo što nas je svih ovih godina svakom novom ulogom oduševljavao. Neka ti je vecna slavna,a tvojoj porodici,a posebno Luli da Gospod Bog da snage da nastave dalje!!!!

SERIJE