Jednostavno, efektno i ukusno - probajte recept koji smo dobili od frontmena grupe Halka!
Božo Vreco trenutno se priprema za nastup na Mikser festivalu, promociju knjige i izlazak drugog solo albuma, ali kaže da uvek nalazi vremena da umesi neki kolac.
Vec nam je rekao da obožava krempite, a ovo je njegov recept za "Božin tajni svadbeni kolac sa trešnjama".
Sastojci:
3 jajeta
9 kašika brašna
7 kašika šecera + 2 kašike meda
9 kašika ulja
9 kašika mleka (Boža je koristio sojino, ali može i kravlje)
kašicica sode bikarbone
2 kesice vanilin šecera
trešnje 12 komada
Nacin pripreme:
Razdvojite belanca i žumanca. Žumanca dobro umutite sa šest kašika šecera, dodajte vanilin šecer, mleko, ulje i brašno sa sodom bikarbonom. Na kraju dodajte bjlanca umucena sa dve kašike meda.
Tepsiju ili modlu namažite maslacem i pobrašnite. Testo izrucite u modlu i u kolac dodajte trešnje po želji ali ne preterujte sa kolicinom, da ne bi pale na dno. Rernu zagrejte na 175ºC i pecite oko 55 minuta.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.