Vaučeri za odmor u Srbiji "idu k'o alva"

Autor:

Interesovanje za vaučere "Moja Srbija" je odlično, kaže ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić

0
A- A A+
turizam, letovanje, vaučeri Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  "S obzirom na to da je od januara do danas izdato već 20.000 vaučera, a da je za prošlu godinu taj broj iznosio nešto više od 14.000, jasno je da je ova podsticajna mera Vlade u potpunosti zaživela. To ukazuje i da će 2016. godina sasvim sigurno biti rekordna, kada su u pitanju dolasci domaćih turista", rekao je ministar Ljajić Tanjugu.

On je rekao i da je u prva tri meseca ove godine ostvaren porast ukupnog broja dolazaka turista za 17 odsto u odnosu na isti period 2015. godine, kao i da je domaćih turista bilo više za 16 odsto u odnosu na prva tri meseca prošle godine, a stranih čak 19 odsto više.

"Kada je u pitanju devizni priliv od turizma za prva tri meseca, on iznosi 188 miliona evra i za 21 odsto je veći nego u prva tri meseca 2015. godine", dodao je Ljajić.

Ako biste i vi da konkurišete za vaučer koji će vam omogućiti da jeftinije obiđete neku zanimljivu destinaciju u Srbiji, pročitajte sledeći tekst:

Kako do vaučera "Moja Srbija"

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti