Djurović trener Mega Ishrane umesto Popovića

Trofejni trener Vlade Djurovic debitovaće na klupi Mega Ishrane u meču 11. kola Sinalco Naše lige protiv Budućnosti.

0
A- A A+
Beogradski košarkaški klub Mega Ishrana, koji se u Sinalco Našoj ligi do pre nekoliko dana takmičio pod imenom Avala Ada, dobio je četvrtog po redu šefa struke od početka sezone!

Trofejni trener Vlade Djurovic, dosadašnji savetnik prvog trenera Mega Ishrane Olivera Popovića, debitovaće na klupi ovog kluba u meču 11. kola protiv Budućnosti, zakazanom za petak od 17.30 časova.

Od 16. oktobra, kada je počelo domaće prvenstvo, klub iz naselja Braće Jerković trenirali su Boško Djokić i Miodrag Kadija, da bi 3. decembra bio ustoličen Popović, a Djurović angažovan da svojim iskustvom pomogne debitantu u ovom poslu.

Kako piše dnevni list „Sport“, novi sponzor kluba, promovisan na konferenciji za novinare održanoj u utorak, insistirao je da Djurović ulogu savetnika zameni funkcijom prvog trenera, što je predsednik Miodrag Ražnatović prihvatio.

Popoviću je ponudjeno da sada on bude pomoćnik Djuroviću, ali mladi stručnjak, nekada prvotimac Partizana, Crvene zvezce, Beobanke i mnogih evropskih klubova, odlučio je da umesto toga sedne na klupu Tamiša iz Pančeva, jednog od najambicioznijih klubova Prve B lige.

„Svi smo više nego zatečeni razvojem dogadjaja, odnosno nemogućnošću da se neke koncepcijske razlike u trenerskom tandemu prevazidju. Na sve načine smo pokušali da u timu zadržimo obojicu trenera u čemu, nažalost, nismo uspeli. Popović je odlučio da je za njegovu dalju karijeru bolje da napusti klub i u budućnosti radi samostalno. Radeći u našem klubu, on je pokazao veliki potencijal i ja ne isključujem mogućnost da u budućnosti ponovo sedne na klupu Mega ishrane, jer i kao trener i kao ličnost ima najviše kvalitete“, izjavio je Ražnatović.

Vlade Djurović je u završnoj fazi prethodne sezone trenirao NIS Vojvodinu, a prethodno je radio u litvanskom Lijetvos Ritasu, Refleksu (FMP Železniku), Budućnosti... Najvažniji rezultat u karijeri ostvario je sa ekipom Zadra, kada je u sezoni 1985/86 postao prvak SFR Jugoslavije, savladavši u finalu plej-ofa zagrebačku Cibonu, predvodjenu pokojnim Draženom Petrovićem.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti