• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučiću, daj nam po 10.000 evra umesto otkaza"

Izvor MONDO/Fonet

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" predlažu premijeru Aleksandru Vučiću preostali radnici preduzeća u restruktuiranju, umesto otkaza i 200 evra po godini staža, dobiju subvencije od 10.000 evra.

Oni su naveli da bi tako dobili mogućnost da spasu svoja preduzeća i iznova pokrenu posao kroz radničko akcionarstvo.

"Ukoliko smatraju da model radničkog akcionarstva nije moguć, neka osnuju i neka nam povere Ministarstvo industrije, koje do sada nije postojalo autohtono ni u jednoj vladi do sada, dokazaćemo da je moguće i produktivnije od svakog dinara uloženog u stranog
investitora", piše u saopštenju.

"Uvereni smo da bi radnici preostalih firmi u restruktuiranju, uz minimalnu pomoć države, koja bi donela zakon o zaštiti domaće proizvodnje, mogli da oporave preduzeća i podignu ih na noge", navode u sindikatu Sloga.

"U Srbiji postoje pametni, školovani i vredni ljudi, koji se na žalost očigledno potcenjuju, te stoga ne vidimo opravdani razlog što država ne bi omogućila subvencije i domaćim proizvođačima i industrijalcima sa realnim idejama i planovima za zapošljavanje, umesto forsiranja trenda ulaganja u strane investitore po svaku cenu koje generalno nije dobro za državu", piše u saopštenju.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zeks

Mislim da vama nece dati 10 000€ po radniku,jer vi necete deo tog novca dati onome ko vam ga je omogucio...

se.ljak

daj seljacima po 3000 evra i necemo biti gladni. Kada ce neko shvatiti da ovu zemlju ne odrzava fijat ili sartid nego poljoprivreda

seljak 2

@se.ljak bravo kolega,tko je! al nemo'š ti to objasniti,oni rade po stranoj direktivi,sta mislis kako su pobedili na izborima?! eh da se narod pita... msm sta reci,demokratijai Ne...!?

special image