mondo.rs

MOŽE I OVAKO: Matura uz rok koncert! (VIDEO)

Autor:

Za razliku od većine svojih vršnjaka, đaci Osnovne škole "Radoje Domanović" na Novom Beogradu malu maturu su proslavili uz rok koncert. Došli i stanari okolnih zgrada.

31
A- A A+
Lolobriđida, koncert, Petar Stojanović, skc studentski grad Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija


Trubači, folk muzika, skakanje u fontane... uobičajen je "milje" u kojem mali i oni malo stariji maturanti obeležavaju kraj jednog perioda u svom životu.

Celo društvo, ali, pre svega, roditelji i nastavnici te dece, treba da se zapita - gde smo pogrešili? Nije ništa strašno u tome što deca slušaju i tu vrstu muzike, ali jeste problem ako je ona dominantna i jedina koja se sluša, pa i u ovakvim, svečarskim prilikama.

Ipak, da ima i drugačijih primera, pokazala je Osnovna škola "Radoje Domanović" na Novom Beogradu (koja se popularno naziva i "Detelina" zbog oblika). Nastavnici te škole, sada već tradicionalno, organizuju rok koncerte u čast onih koji završavaju osmogodišnje osnovno školovanje.

Male maturante zabavljao je bend sastavljen od nastavnika, ali i bivših učenika ove škole. (sada gimnazijalci). Bend "Profunny" (Profani) čine direktor škole Goran Šobotović, nastavnik fizičkog vaspitanja Ronald Anžur, veroučitelj Miloš Velimir Buca (bivši bubnjar "Discipline kičme"), učiteljica Snežana Stamenić, a sa njima su pevali i sadašnji učenici škole.

Uz njih u punom školskom dvorištu, u koje su došli i stanari okolnih zgrada, nastupio je i "Prljavi inspektor Blaža", a pojavio se i Srđan Gojković-Gile iz Električnog orgazma.

Pogledajte kako je biloBravo!  

Povezano

Sve vesti